Живко Суджука проговори за първи път: Човекът, който ме обвини, ми е длъжник

OFFNews 10 септември 2017 в 13:22 13077 6

"Няма фирма в Добрич, която да може да произведе 4 тона суджук", това заяви бившият депутат и бивш член на ГЕРБ Живко Мартинов пред "Нова" телевизия, който бе обвинен за рекет на местен бизнесмен за 4 тона суджук, уж за Бойко Борисов.

"Няма как някой да даде нещо, което го няма", заяви Мартинов, въпреки че производителят на месни изделия от Добрич заяви, че може да произведе даже повече. 

Мартинов твърди, че обвиненията срещу него са скалъпени, а бизнесменът му е длъжник. Добричкият бизнесмен му дължал пари за наеми от 2009 г. до 2012 г. 

Фирмите, които са наемали обектите на Мартинов - супермаркет и дискотека, по-късно били продадени на хора в неравностойно положение.

"Този човек през годините работи с юристи, направили са план, който са осъществили чрез медии, прокуратура и така...", обяснява още бившият член на ГЕРБ.

Според Мартинов 20-те свидетели по делото за "Суджукгейт" са "хора, които не са се реализирали, не са взели важни постове, близки на бизнесмена, хора, с които работи".

"Ползва услугите на добри юристи, правят планове и ги реализират", каза Мартинов. 

Един от свидетелите по делото каза пред телевизията, че Живко Мартинов е оказвал натиск над данъчните, които извършвали постоянни проверки на бизнеса му. Целта на Мартинов била да фалира бизнеса му, за да не може собственикът да си търси правата, тъй като станал жертва на имотна измама от страна на бившия депутат.

По-нататък Мартинов заявява, че в разговорите си със собственика на добричката фирма за суджуци не е споменавал името на Бойко Борисов - в пълен разрез с изказването на главния прокурор Сотир Цацаров, който каза, че името на Бойко Борисов е било споменавано няколко пъти.

Той призна, че е ловец и когато отстреля животно, прави суджуци за себе си.

В момента Мартинов се занимава с бизнес и заяви, че политиката за него е "затворена страница". 

"11 години съм слугувал на ГЕРБ без да искам нищо за себе си", коментира Мартинов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

6

SC

11.09 2017 в 00:42

Удивен съм колко дълго време им отне да измислят оправдание и то толкова нескопосано. Че депутатите са инфантилни го знаем, ама толкова ли нямат някой умен съветник да сътвори нещо по-правдоподобно?

17439

4

мнение от IP

10.09 2017 в 16:46

Гнусно. Тъпо. Как точно е слугувал този субект?

21061

1

рамбо

10.09 2017 в 14:21

След като оправиха до голяма степен стрелеца от Септември, като изкараха 6 годишно дете сериен убиец, сега гербаджиите са задействали пропагандната машина , за да оправдаят и другия си верен активист. От вчера този е по всички сайтове и реве как бил набеден...Това е симптоматично какви указания вероятно са получили разследващите. Не се изненадвайте ако скоро чуем, че обвиненията са отпаднали или делото е образувано срещу неизвестен извършител..
 
X

Да помогнем на украинските деца!