ВСС ще слуша висш прокурор заради Нотариуса, пред кадровиците се изправя и Ясен Тодоров

OFFNews 21 февруари 2024 в 07:46 1016 1

ВСС

Снимка БГНЕС/архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша на заседанието си днес следователят Ясен Тодоров и апелативния прокурор на София Радослав Димов по случая „Нотариуса“. 

Димов е бивш шеф на Районна прокуратура преди Невена Зартова и по негово време Мартин Божанов - Нотариуса е имал дела там. Изслушването на Димов е във връзка с информация, която беше изнесена за него от Анастасиос Дикос - един от гръцките бизнесмени, които твърдят, че са изнудвани от кръга около Мартин Божанов - Нотариуса. 

Зради търговията с влияние в съдебната власт, осъществявана от Божанов, прокурорската колегия трябва да реши ще образува ли второ дисциплинарно производство срещу Невена Зартова. В искането за него се твърди, че като районен прокурор тя е извършила множество нарушения именно по дела на Божанов.

Пред кадровиците сам е пожелал да се яви следователят Ясен Тодоров, чието име излезе в неофициалния списък с магистрати, посещавали частния клуб на показно убития Мартин Божанов, съобщи бТВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

21.02 2024 в 08:13

Айде по-бързо да идва Пепи Еврото отнекъде да спасява положението, че откак го нема бай Марто Нотариуса държавата съвсем се заразпада...
(ジ) (ジ)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки