Условна присъда получи предприемач за злоупотреба с евросредства

OFFNews 18 април 2022 в 13:18 1328 1

Обвиняем за присвояване на евросредства получи условна присъда, след като се споразумя с прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства, че той е представил неверни сведения, за да получи пари от европейските фондове.

На 14 юни 2019 г. С.Р. като управляващ и представляващ търговско дружество „А.Б.Р.“ ЕООД посетил Общинската служба „Земеделие“ в Благоевград. Предприемачът подал заявление за подпомагане за годината, форма за юридически лица и таблици, като декларирал за правно основание 30 парцела, ползвани от фирмата му. Посочените от него имоти са били с различна площ в селата в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит и Радомир.

В действителност мъжът нямал право да използва тези земи. Освен това управляваното от него дружество нито ги обработвало, нито ги поддържало в добро земеделско и екологично състояние, отговарящо на изискванията за подпомагане.

Средствата, за чието получаване С.Р. кандидатствал, са били предоставени на българската държава от фондовете на Европейския съюз по различни схеми и мерки.

Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Окръжната прокуратура в Благоевград, което съдът е одобрил. За престъплението той е осъден на 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков