Цяла нощ търсят кой уби Мартин Божанов, намериха гилза на мястото на разстрела

Убийството прилича на случилото се с Алексей Петров, поръчково и брутално организирано, коментира Тихомир Безлов

OFFNews 01 февруари 2024 в 07:41 4886 5

Полиция

Снимка БГНЕС/архив

Гилза е намерена на мястото на убийството на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, който бе разстрелян снощи в Горна баня. Заподозрени за убийството все още няма, казаха от прокуратурата. 

Божанов е бил прострелян в главата. На място е била и майката на убития, дете на 4 години и бебе. Разстрелът е извършен в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове. 

„Все още не ясно с колко изстрела е неутрализирана жертвата. Откриването на гилза е добро начало. Разследването вероятно ще тръгне от балистичните експертизи, които ще бъдат проведени“, каза Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР, пред бТВ. 

По думите му Божанов се е занимавал със съмнителни сделки, изнудване и имотни измами. Проверяват се сигнали за заплахи срещу магистрати, допълни Иванов.

От МВР заявиха на брифинг, че цяла нощ екипите са работили на място, за да събират доказателства.

„Покушението е било предварително подготвено. Извършено е наблюдение на лицето. Убийството е хладнокръвно пред близките, което означава, че извършителят не се е притеснявал, че ще бъде видян“, обясни криминалистът Иван Савов. 

„Убийството е с малокалибрен пистолет. Той се използва при подобни престъпление, тъй като куршумът се деформира при попадане в тялото на жертвата, което прави балистичната експертиза трудна. Шумът е минимален. Хора, които са на 50 метра около мястото, дори не биха могли да чуят изстрела. Намерената гилза е добра новина, но не означава на 100%, че ще бъде намерено оръжието, тъй като е възможно да не е регистрирано“, допълни той. 

Убийството прилича на случилото се с Алексей Петров, за съжаление имаме такъв тип убийство, коментира Тихомир Безлов по БНТ. Доста брутално и като че ли организирано престъпление. В този комплекс има камери, така че нека видим какво ще покаже разследването", подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

01.02 2024 в 14:47

Merc, за убийството на възрастната жена щяха да се интересуват и страдат роднини, комшии, съседи, а за убийството на този "нотариус" ще се притесняват много повече хора, политици, магистрати, мошеници.


210

4

Merc

01.02 2024 в 09:14

Само да попитам :

Ако възрастна женица бе убита за двайсет лева в някое видинско село пак ли така щеше да се впрегне целия ресурс на МВР и медиите ?

2550

3

alfakentavur

01.02 2024 в 08:21

ctef, Шерлок Холмс от една гилза и по-малко разплита и най-трудните разследвания :)

400

2

демотиватор

01.02 2024 в 08:20

Почтенният Нотариус биде изпратен от благодарните си клиенти, които лиши от покварата на материалното, в един по-добър свят.

Тежка ти пръст, непрежалимий...
(от опечалените) (ジ)

4642

1

ctef

01.02 2024 в 08:09

Браво, разследването напредва!
Намерили са гилза.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика