Цацаров за Ченалова: Прокурорите са си свършили работата

Ивайло Анев 17 април 2015 в 12:00 4128 7

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Главният прокурор Сотир Цацаров.

"За мен колегите прокурори, работили по случая на съдия Румяна Ченалова, са си свършили работата", заяви главният прокурор Сотир Цацаров във Велико Търново.

Снощи след повече от 4 часа заседание скандалната съдийка беше освободена от ареста срещу парична гаранция от 8000 лева. Делото срещу нея досега е 19 тома. Тя е обвинена, че е извършила престъпление, нанасяйки постфактум промени в протокол от дело между "ОЕТ - Обединени Енергийни Търговци" срещу държавната НЕК.

Цацаров днес посочи, че вероятно освобождаването й под парична гаранция ще бъде протестирано от прокуратурата.

„Моята преценка за работата им е повече от добра. Прокуратурата ще продължава да вържи работата си точно по този начин. Ние нямаме намерение да спрем до тук”, заяви главният прокурор.

По думите му, реформата в съдебната система не се изчерпва само с делото спрямо съдия Ченалова. Реформата са промени в Конституцията и законите.

„Останалото е просто прокуратура, която работи и съд, който трябва да работи. Прокуратурата ще продължава оттук нататък да върши работата си по абсолютно същия начин, независимо то това дали на някой му харесва, или не му харесва, или вижда в това някаква репресия или демонстрация. Това не е реформа. Това е нормална работа. Реформата е Конституция и закони”, заяви Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки