Спецпрокуратурата: Законът не позволява да разпитваме Васил Божков през социалните мрежи

OFFNews 20 март 2022 в 11:32 4113 3

Снимка Архив

Васил Божков „в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. Аз съм убедена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина, че НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии.

Това заяви шефката на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова по бТВ. Тя е категорична, че именно прокуратурата е разкрила ощетяването на хазната с 550 милиона лева, като е възложила проверката на АДФИ и „тази щета е установена в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по "слабото разследване“.

Благодарение на действията на прокуратурата е прекратено съществуването на Комисията по хазарта. По думите ѝ се „работи по всички линии“ на разследването и вече има много повдигнати обвинения. 

Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов, Маджарова подчерта, че "доказателства по делото не е редно да се изнасят чрез медиите“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

3

230 млрд баксов

20.03 2022 в 13:14

Точно така, тази си мисли, че видеоконферентата връзка е социална мрежа.
Мятат се като риба на сухо, но краят им е близо.

2005

1

новпрофил

20.03 2022 в 12:06

Нали пратихте прокурор в Дубай? Той защо не го разпита там на място?

Гнус ме е от вас.