Синът на Стоян Александров и погребалният агент остават за постоянно в ареста

OFFNews 08 януари 2024 в 21:07 4953 1

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Петър Александров и Александър Кинов

Снимка Пиксабей

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Петър Александров и Александър Кинов

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Петър Александров и Александър Кинов, обвинени за отвличането и убийството на 49-годишен мъж в района на София. Определението на съда подлежи на протест пред горната инстанция, съобщава БТА.

Петър Александров е син на бившия финансов министър Стоян Александров. Александър Кинов е погребален агент.

Двамата са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Предполага се, че мотивът за престъплението е финансов. Според разследващите двамата са направили неуспешен опит да прикрият престъплението. Има данни, че те са отвлекли жертвата и са я измъчвали. Убийството е станало с две огнестрелни рани в областта на торса и кракa. Прокуратурата настоява мъжете да бъдат задържани под стража.

Прокурор Сабина Христова посочи пред съда, че по делото има достатъчно данни за това, че на 4 януари двамата мъже са отвлекли Кирил Русев и на същата дата са го убили.

Какво казаха адвокатите на Александров и Кинов

Обвиненията към настоящия момент срещу Петър Александров са несъстоятелни, каза пред съда адвокатът му Христо Кутиев.

По думите му няма аргумент и доказателство за механизма на извършване на предумишленото убийство, в аутопсията не е посочено кога е настъпила смъртта на жертвата, какво е било оръжието, както и имало ли е насилие преди това. Адвокатът добави, че няма информация за това къде е станало убийството. Кутиев посочи също, че оръжието, с което е извършено престъплението, не е открито. Той каза, че от дома на Александров са иззети пистолети, ловни пушки и боеприпаси - Петър Александров бил активен ловец и имал надлежни разрешителни за тях.

Адвокат Денислав Асенов, защитник на Александър Кинов, поиска съдът да не оставя клиента му в ареста и да му наложи домашен арест. Той определи постановлението за привличане на Кинов като обвиняем като „правно негодно“. Асенов добави, че Кинов има сериозни проблеми с дископатия и херния.

Пред съда Александър Кинов посочи, че се е явил в СДВР и не се укривал. Той помоли за по-лека мярка, за да гледа жена си и детето си.

Разпит на свидетел

Според съдебния състав от показанията на майката на жертвата се установява, че е имало финансови взаимоотношения между Александров и сина ѝ, като те са с дългогодишна давност и във връзка с тях е имало съдебни дела. Също така с автомобила на Александров двама мъже преминали сръбската граница, като шофьор е бил обвиняемият, а според граничните власти пътник е бил лице, представило се с документ за самоличност на жертвата Кирил Русев. След малко повече от час колата се върнала през същия граничен пункт, като този път пътник е бил обвиняемият Александър Кинов.

Съдът отчете, че има разпит на свидетел, според който Кинов го е помолил да му направи услуга и да превози труп в погребална агенция. Двамата се срещнали и Кинов преместил трупа в автомобила на свидетеля, като казал, че той се казва Димитър Пешев, като впоследствие е установено, че това е жертвата Кирил Русев.

Според съда има реална опасност Петър Александров и Александър Кинов да се укрият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки