Семерджиев иска от съда да излезе от ареста

OFFNews 21 октомври 2022 в 18:32 2309 3

Георги Семерджиев

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Георги Семерджиев

Обвиненият за катастрофата на бул. "Черни връх", в която загинаха две млади жени - Георги Семерджиев, е поискал да излезе от ареста, съобщиха от Софийския градски съд. 

Той е подал молба за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека. Делото е насрочено за понеделник от 15:30 часа.

Семерджиев има повдигнати пет обвинения - за държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, докато е управлявал автомобил без книжка, използване на фалшиви номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка. 

В сряда Мирослав Христов, адвокатът на бившия футболист - съобщи, че Семерджиев все още не е дал обяснения за катастрофата, станало в началото на юли. 

След катастрофа стана ясно, че Семерджиев е имал над 50 нарушения на пътя, но въпреки това е шофирал. Заради това започна вътрешна проверка в МВР дали полицаи са подпомагали на мъжа.

Проверката установи, че трима шефове на районни управления и бившият началник на "Пътна полиция" към София не са упражнили достатъчно контрол и правомощията си, за да спрат други служители да "разпъват чадър" над Семерджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

22.10 2022 в 11:17

А, да го чака кола с наркотици в жабката, не иска ли?

1000

2

PaulPierce

21.10 2022 в 19:24

o, ако не беше станал толкова публичен случаят, скоро щеше да си фучи пак по Черни Връх

850

1

pr07ecH70r

21.10 2022 в 18:44

Брей каква наглост само! ИСКАЛ да излезне. Направи на кайма две невинни деца, а ИСКАЛ нашия разбираш ли. Тоя смърта му е малко! Доживетен и да го утепат зад решетките (надали) или да излезне и пак някой да го утепе по-скоро! Не трябва да се оставя тоя човекоподобен да живее! Недоразумение мръсно!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков