Съдът освободи двама от биячите в Асеновград

OFFNews 10 юли 2017 в 09:36 8438 2

Съдът освободи двама от биячите в Асеновград

Снимка БНТ

Пловдивският окръжен съд остави в ареста седем от деветимата задържани за побоя над гребците в Асеновград и освободи двама от тях срещу парична гаранция от съответно 1000 и 3000 лева, съобщава БНТ.

Обвиненията са за хулигански прояви с особена дързост и цинимизъм, като срещу двама от арестуваните има и обвинения за нанасяне на средни телесни повреди.

В същото време Асеновградският районен съд остави в ареста с постоянна мярка задържане под стража още двама участници в масовия бой пред болницата, задържани седмица след инцидента.

За постоянно в ареста остава и Петър Низамов - Перата, който по време на мащабния протест в неделя вечерта нападна оператор на БТВ.

От Инициативния комитет на протестиращите в Асеновград обявиха, че протестите продължават, ако исканията им не бъдат чути. Представители на протестиращите ще се срещнат с вицепремиера Валери Симеонов.

„Въпреки уверението на властите, че проблемът с ромските гета и незаконните постройки в Асеновград ще бъде трайно решен, на този етап, няма видими резултати и политическа воля за това“, коментира пред "Фокус" Йордан Тодоров, член на комитета. Той съобщи, че в парламента е внесена подписка, с подписите на над 10 хил. души.

„Не сме видели някой да влиза в ромската махала и да изселва новодошлите роми, които по документи са около 5 300 души, а в момента в ромските квартали има над 15 хиляди.

"Единствено вицепремиерът Валери Симеонов дойде на място в Асеновград, когато стартирахме с протестите и от тогава никой не се е поинтересувал какво се случва, как са пострадалите деца, имат ли нужда от нещо“, поясни Йордан Тодоров.

По думите му нападателите са спонсорирани отвън и получават най-добрите адвокати. "как е възможно хора, който са на помощи да си позволят най-скъпите защитници в страната“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

2

torbalancho

11.07 2017 в 08:24

И най вече от беззаконието, защото мангала знае две, знае и двеста като му позволяват така да се държи, той така се държи.. а кой му позволява, това сме ние българите.... извода какъв е, ние сме виновни за циганската дерибейщина и беззаконие която наблюдаваме..

13350

1

torbalancho

11.07 2017 в 08:21

мани мани от циганската напаст няма отърваване...
 
X

Подкастът на OFFNews