Съдът остави в ареста Танер Ахмед за убийството на баща му

OFFNews 06 август 2023 в 14:01 1531 0

Съд

Снимка pexels.com

Съд

Окръжният съд в Добрич постанови мярка за неотклонение задържане под стража на Танер Ахмед на заседание днес, съобщи пресцентърът на съда.

46-годишният мъж е обвиняем за убийството на баща си.

Престъплението е извършено на 3 август 2023 г. в тервелското село Зърнево. Досъдебното производство започва на същата дата.

"Окръжният съдът намери, че с оглед на събраните материали по делото, обвинението е с достатъчна степен на вероятност. Налице е обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към предявеното обвинение, което е и основанието на органите на досъдебното производство да му повдигнат такова. Деянието, предмет на досъдебното производство, се характеризира с висока степен на обществена опасност и с оглед предвиденото наказание за същото е налице и законовата презумпция относно реалната опасност обвиняемият да се укрие с цел избягване на бъдеща наказателна репресия или да извърши друго престъпление", посочва съдът.

Според съда обвиняемият е Танер Ахмед е "лице с висока степен на обществена опасност" заради "лошите (си) характеристични данни".

Съдебното заседание днес се е провело в болнично заведение, където обвиняемият е настанен, поради "невъзможност да се осигури явяването на лицето в съдебна зала и с оглед кратките срокове за разглеждане на производството".

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки