Пуснаха Лазар Влайков под домашен арест

OFFNews 08 септември 2017 в 17:57 9041 10

Районният съд в Пазарджик пусна под домашен арест общинския съветник Лазар Влайков, на когото беше повдигнато обвинение, след като с неговия пистолет беше застрелян 47-годишния Наско Тонкев. 

Мотивите на съда са, че Влайков е с чисто съдебно минало, не е криминално проявен, няма връзки с криминално проявени и няма опасност да се укрие. Според съда няма опасност и той да въздейства на свидетели във връзка със започналото разследване срещу него. 

Влайков беше арестуван и му беше повдигнато обвинение за трагедията във Виноградец. 

Пред съда свидетелите на случилото се са дали противоречиви показания. Едни твърдят, че 6-годишното дете е стреляло с пистолета, а други - че фаталният изстрел е произведен от самия Влайков.  

Днес обаче стана ясно, че пред разследващите 6-годишният Юри е казал, че той е стрелял с пистолета, който Лазар Влайков му дал. Влайков и защитата му оборват това твърдение. 

Детето е казало, че мъж с кожено яке му дал пистолета, а според двама свидетели само Влайков е бил с кожено яке. В показанията на детето обаче има противоречия.  

Експертизите трябва да покажат какво точно се е случило. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

10

Новак

09.09 2017 в 09:15

Бандата на Цецо в действие - нормалните хора приемат наказание, за да оневинят дете, а този всячески прехвърля вината на детето. Нормално ли е използването на оръжие за забавление?
''Не е криминално проявен" - е, има едно намушкване с нож и един побой, но за българската съдебна система (а явно вече и за цялото общество) това са невинни прояви на буен нрав.
ГЕРБ нанасят страшни вреди на мисленето ни щом може да се приеме 6 годишно дете да бъде превърнато в убиец, за да се спаси партиен кадър. Това и предците им комунисти не си позволяваха.

21061

4

рамбо

08.09 2017 в 18:39

Още утре пак да го приемат в Герб. След като и 6 годишно дете успяха да накарат да направи "пълни самопризнания", значи този е направо за министър...

11866

3

кумчо вълчо

08.09 2017 в 18:20

Ама те сега като почнат за завоалират, да се снишат после ... и накрая: бития - бит, е... - е..н, убития - убит, само наш греберюнгел ще си седи с чиста съвест пак у кръчкмата и ше пуца наволя по когото му падне!

...порпаднала държава... закривайте направо!

15914

1

поп Дръвчо

08.09 2017 в 18:12

Случаят се движи в правилната посока.

Ще е късмет ако поне му вземат разрешителното.