Прокуратурата разследва за документни престъпления в полза на Кирил Петков Лена Бориславова

OFFNews 29 април 2024 в 12:29 5100 5

Прокуратура

Снимка Архив

Софийска районна прокуратура работи по подаден от председателя на УС на Сдружение "Да запазим Корал" Атанас Русев сигнал от 11 август 2023 г. Досъдебното производство е образувано за това, че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Лена Бориславова по електронен път до Агенция по вписванията, съобщиха от СРП. 

Съобщението е изискуемо по силата на Търговския закон за удостоверяване на обстоятелства – освобождаване на Кирил Петков от длъжността член на УС на Сдружение „Да запазим Корал“ и избирането на негово място на М.Д. Същото следва да е извършено на заседание на Общото събрание на Сдружението, за което се твърди, че е проведено на 06.05.2021г.

В хода на разследването са разпитани десет свидетели, проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение „Да запазим Корал“.

В хода на разследването са установени данни за извършване и на други документни престъпления – съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към извършените действия, както и приобщаване на техни сравнителни образци на подписи и почерк.

По досъдебното производство в кратки срокове се очаква изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото и възможността по същото да бъдат евентуално привлечени в качеството им на обвиняеми лица, спрямо които се съберат доказателства за участие в документни и други престъпления, допълват от СРП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

6

нещото

29.04 2024 в 19:30

Чудим се какво ще прави прокуратута ако сигнала на Атанас Русев се окаже фалшив?! И кой нареди предизборно целево да извади това ! Ченгета и мутри .......

2099

5

Mateevk

29.04 2024 в 15:01

Това е истинският проблем - че се разследва и се вади на показ избирателно. Аршинът е различен. А това е опасно, това е направо унищожително. Колко много въпроси останаха без отговор по предходни скандали. В конкретния случай се потвърждава нехайното меко казано отношение на ПП към правните детайли, които понякога могат да обърнат каруцата. Наскоро двама районни кметове във Варна им отстраниха така , а ОИК Варна продължава да не се произнася по безспорните доказателства, че нарушения при кмета няма. ГЕРБ са овладели тази игра и се възползват максимално от нея. А ПП не се поучиха от горчивия си досега опит.

1000

4

PaulPierce

29.04 2024 в 13:59

Лощо няма, нека разследват. Хубаво е обаче да имат и резултати по разследванията на убийствата, атентатите на главни прокурори, липсващите милиарди от КТБ, 8те джуджета.....

788

3

jorj

29.04 2024 в 13:35

Комунистически идиотизъм!

2550

2

alfakentavur

29.04 2024 в 12:54

Цяла минута препрочитах заглавието. По-лошо ли е

"Прокуратурата разследва Лена Бориславова за документни престъпления в полза на Кирил Петков"

?
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews