Прокуратурата поиска имунитета на депутат от ГЕРБ - убил пешеходец

OFFNews 20 юни 2017 в 12:43 6594 3

Прокуратурата поиска имунитета на депутат от ГЕРБ - убил пешеходец

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане в Народното събрание за свалянето на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев. Причината е наказателно производство, образувано по обвинителен акт от 22 юни 2016 г.

Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 г. блъснал пежеходец, като причинил смъртта му. Според държавното обвинение Гамишев превишил скоростта за движение в благоевградското с. Копривлен с личния си автомобил „Хюндай Санта Фе“,. Вместо разрешените 50 км в час, той преминал през селото с 68 км/ч.

В резултат и поради непредпазливост блъснал пресичащия пътното платно пешеходец, като причинил смъртта му.

Делото е образувано през 2016 г., но през май месец тази година е прекратено, тъй като адвокатът на Гамишев предоставил удостоверение, че е избран от депутат и се ползва с имунитет. 

Главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Гамишев.

По-късно ГЕРБ обяви, че народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев доброволно ще се откаже от имунитета си. Гамишев ще внесе в сряда заявление до ръководството на Народното събрание, с което изразява съгласието си да бъде снет депутатския му имунитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!