Прокуратурата не разследва бившия министър на правосъдието Христо Иванов

OFFNews 24 април 2017 в 14:27 2678 5

Прокуратурата не разследва бившия министър на правосъдието Христо Иванов

Прокуратурата не разследва бившия правосъден министър Христо Иванов. Това се посочва в съобщение на прокуратурата във връзка с изказване на лидера на "Да, България" за водено досъдебно производство във връзка със заповеди за прекратяване на служебни правоотношения на служители в министерството. 

По време на пресконференция 20 април в отговор на въпрос Иванов заявил, че знае, че „редовна практика е там (в прокуратурата, бел. ред.) такива неща да се държат на трупчета и да се вадят в удобни моменти”, както и че „наказателното производство е напълно необяснимо. Никой от засегнатите в тези заповеди, нито аз като техен автор, нито хората до които се отнасят са оспорили тяхното съдържание... Така че това всичко е абсолютен абсурд. Единственото, което мен ме интересува е колко часа прокурорско време, платено от данъкоплатците е отишло за тия тотални глупости.”

В отговор от прокуратурата съобщиха, че въпросното наказателно производство, което е за фалшифициране на документи, не се води срещу него. Проверка на прокуратурата установила, че заповеди на министъра на правосъдието Христо Иванов за прекратяване на служебни правоотношения на държавни служители не са подписани от него, а от друго лице, което към момента остава неустановено.

"Следва изрично да се подчертае, че отговорност за извършено престъпление в тези случаи носи лицето, подписало тези заповеди като министър на правосъдието, без да има това качество и съставило по този начин неистински официални документи. Не са необходими дори правни познания, за да се направи логичния извод, че г-н Иванов не може да носи отговорност за такова документно престъпление /той не е автор на неистинските заповеди/ и в този смисъл дейността му като бивш министър на правосъдието не е предмет на разследване", посочват от прокуратурата.

Всички други твърдения и коментари пред медиите не съответстват на действителното положение и очевидно преследват цели, различни от добросъвестното представяне на обективната истина, се посочва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

5

Jinx

24.04 2017 в 20:50

Не разследват, а трябва защото сигурно има не една и две кирливи ризи.

12860

4

newfoundland

24.04 2017 в 17:36

Сигурно не е чиста история това, но на кого му се занимава с този аутсайдер все пак.

42249

3

Denis Rizanov

24.04 2017 в 16:35

бойкикев има 4 РАЗЛИЧНИ ЕДИН ОТ ДРУГ спесимена.
Това е установено и той само заради това, че е декларирал 4 пъти как се подписва и един с един не съвпада трябва да бъде осъден.
Всъщност скандала се разгоря още докато беше министър и отговорен трябва да е и прекия му началник - банкянската тиква, че още тогава не взе мерки и не го смени.

8915

2

stoyiv

24.04 2017 в 15:48

Много коварно съобщение на прокуратурата. Щото ако се окаже, че някой друг е подписвал заповеди от името на Бойкикев, този друг носи отговорност, но и Бойкикев носи - ако е знаел за това и се е правел на разсеян. А той очевидно знае...

42249

1

Denis Rizanov

24.04 2017 в 15:02

"Прокуратурата не разследва бившия министър на правосъдието Христо Иванов"


СПОКО БЕ, ше почне. Стига сте бързали като пуле пред майка си. Ше му дойде времето и на тоя, само спокойно и дишайте дълбоко.
Пък ако не го разследват може да го изнасилят. В тъмното. Някой банда благодарни "бежанци" от Афганистан... Де тоз късмет...
Цонка после ше му прай "прощапулник с погача".