Проф. Кушлев: На Нотариуса му отнехме 430 хил. лв., тогава бе с първото си ЕГН

Необяснимо е как Мартин Божанов е имал две ЕГН-та, това са пропуски и корупция в системата, каза той

OFFNews 09 февруари 2024 в 09:20 9410 3

Стоян Кушлев

Снимка БГНЕС/архив

Проф. Стоян Кушлев

Съдът през 2008 г. постанови отнемане на имущество на Мартин Божанов - Нотариуса в размер на 430 000 лева за извършване на множество измами. Божанов в осъждан с влязла от закона в сила присъда, съмнявам се, че в я е изтърпял, заяви проф Стоян Кушлев, бивш председател и създател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, по БНТ.

Необяснимо е как е имал 2 ЕГН-та, това са огромни пропуски и корупция в системата, каза още проф. Кушлев и уточни, че не познава Божанов. По думите му Комисията за отнемане на имущество от престъпна дейност е отнела на Божанов само пари, а измамите, за които е осъден са извършени през 1996 г. Тогава той е бил с първото си ЕГН, едно от първите дела, образувани за отнемане на имущество през февруари 2006 година, е срещу Божанов, допълни Кушлев. 

Той обясни, че делото е минало през всички инстанции и съдът е постановил да му се отнемат 430 хил. лв. за измами. Трябваше да се получат съобщения от всички банки дали притежава пари в тях, от други служби дали има имоти. След нашата комисия, никой не го е безпокоил за нищо, каза Кушлев.

Според него е необяснимо как въпреки това Нотариуса се е оказал по-късно с чисто досие. Проф. Кушлев допусна, че е напълно възможно да е заради сменено ЕГН. 

"Може би си е сътрудничел със службите, но не мога да кажа със сигурност. Имало е случаи с клиенти на комисията, на които е било отнето много сериозно имущество, при които някои служби се опитваха да повлияят на дейността на комисията, но аз никога не го допуснах. Получавал съм заплахи", допълни проф. Стоян Кушлев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

800

3

д-р Хауссс

09.02 2024 в 14:40

Щом още 2008г. на този "нотариус"са му отнели близо 1/2 млн, значи сега куршумът го е стигнал вече мулти милионер, ама пък с чисто досие... Спят ли, или яко се правят на заспали?

400

2

демотиватор

09.02 2024 в 11:35

"...това са огромни пропуски и корупция в системата, каза още проф. Кушлев..."

Нема как да е тъй, професоре- същите хора (без Гешев, де) са си по местата и ето- всичко е наред ("променено").
Тъй че поднеси един букет на погребението на Марто у неделя и забрави случая. (ジ)

135

1

Far Rider

09.02 2024 в 09:44

Мдааа, Задунайская губерния! Куче влачи автобус - диря няма! Напред към Шенген! Повече паспорти за руските шпиони!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews