Освободиха предсрочно момче, убило свой приятел с брадва

Ивайло Анев 09 март 2015 в 19:34 14400 39

Кристиян Петров

Перничанинът Кристиян Петров, който през 2004 г. уби и наряза на парчета съученика си Кристин Иванов, е освободен от затвора предсрочно за добро поведение.

Изключително жестокото убийство бе извършено на 10 октомври 2004 г. в апартамента на бабата на Кристиян в Перник.

Двамата 17-годишни съученици играели карти, когато се скарали. Кристиян съсякъл Кристин с брадва, а след това разчленил трупа му. Убиецът заровил част от тялото в гората над стадион „Металург“ в Перник, а друга част замразил във фризера на баба си.

През 2007 г. Върховният касационен съд го призна за виновен и го осъди на 11 години затвор. Ниската присъда бе постановена, защото младежът бил непълнолетен, когато е убил съученика си. Съдът реши още Петров да плати кръвнина в размер на 200 000 лв. на родителите на убитото момче, но до момента не е изплатен нито един лев.

Петров е въдворен в затвора, но по-късно за добро поведение е преместен в общежитието в дупнишкото село Самораново, съобщава в. "Струма".

През декември 2014 г., отново заради добро поведение, убиецът е освободен предсрочно. През последните месеци от престоя си в Самораново Кристиян е бил пазач на един от контролно-пропускателните пунктове.

„Потресени сме! Какви са тия закони? До момента Кристиян не е платил и един лев кръвнина. Парите не ни интересуват, но трябва да има правосъдие. Искахме да съдим държавата в Страсбург, но разбрахме, че не можем“, каза майката на убитото момче Емилия Андонова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков