Охранителите, които убиха бездомник в мол във Варна, влизат в затвора

OFFNews 19 юни 2017 в 14:25 28588 6

Охранителите, които убиха бездомник в мол във Варна, влизат в затвора

Ефективни присъди получиха тримата охранители, които след побой, умъртвиха 52-годишен мъж във варненския Гранд мол. Случаят е от 14 март 2015 г. 

Варненският окръжен съд ги призна за виновни в понеделник по обвиненията за убийство на болен мъж по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, извършено по хулигански подбуди.

27-годишният Ангел Н. от Кърджали получи 18 години затвор, 24-годишният Красимир Д. от Ямбол – 16 години лишаване от свобода, а 21-годишният варненец Цветан М. - 15 години лишаване от свобода. И трите ефективни наказания ще бъдат изтърпени при първоначално строг режим след влизане в сила на присъдата.

Съдът уважи частично и гражданските искове на роднините на убития Нягол П. и потвърди мерките за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тримата охранители, които се намират във варненския затвор.

На 14 март 2015 г. в 11.00 часа Ангел и Красимир получили сигнал от човек от охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. Преди това жертвата Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център.

До залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти на търговския център, охранителите започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения. Побоят над Нягол, който страдал от психично заболяване, без да е агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият Ангел снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

Около 12.26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. В 12.50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Нягол.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимите охранители установила, че са лица с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции.

Само за девет месеца въпреки множеството назначени експертизи и тежестта на деянието на тримата охранители Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването и внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу тримата охранители по делото с изключителен обществен отзвук не само във Варна. Законодателни промени, свързани със съдебните заседатели, доведоха до повторното му разглеждане в съдебна фаза.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

6

vivianmum28

21.08 2022 в 21:03

Ужасно трудно е. Не на насилието! Аз съм нейна една бебета сладурчета втората себе си човека в живота. втората братовчедките нейните. Лично тайно. Бебе аз моята в лично.
Кака много лоши в белгия в ожениха вчерен. първа ми че братовчед ми тя чува. аз съм втората приятелката ми. втората семейството ми братовчедките в живота края!!

Няголи не ме интересуването
Нягола не ме интересува
Да им той има болен боклук в доживотен...

7980

5

jenq dimitrova

20.06 2017 в 08:29

Да има ги и такива,но има и такива които са на мястото на виновните!!И господине,защо изобщо задавате този глупав възпрос ние съдебна система нямаме имаме такава когато имаш много пари от престъпник ставаш АНГЕЛ!!Няма и адекватни разследвания,няма и гледане адекватен процес.Така че моля не коментирайте без да знаете,а и явно сте били в затвора и там явно сте преживяли много анален секс щом говорите така убедително ,какво щяло да им се случи на тия!!!Затова сме на тоя хал не заради политици,а заради прости хора и елементарни без собствено мнение!!!Гледайте си работата и като незнаете не говорете,не хулете и т.н.
Жалкото е само за тези хора,който не са на мястото което сами са си заслужили,а други излежават тяхнаата вина.

7980

3

jenq dimitrova

19.06 2017 в 19:54


Само прости хора в тази пародия на държава!!!!Всички седите и четете глупистите които пишат,а веднъж някой да си е задал въпроса: ДАЛИ ТОВА Е ИСТИНА??Защото хора има и друга истина различна от това което се пише,казва и чете.И хора невинни лежат в килиите,а убииците са вън сред НАС...ЗАТОВА ПРЕДИ ДА СЪДИШ И ЛЕПВАШ ЕТИКЕТ ПОМИСЛИ,ЗАЩОТО НЕ ВИНАГИ ТОВА КОЕТО ТИ ПРЕДСТАВЯТ Е ИСТИНАТА!!И ДОКАТО НЕ СИ ОТ ДРУГАТА СТРАНА Е ЛЕСНО ДА ПЛЮЕШ!!! ТАКА ЧЕ САМО ГОСПОД МОЖЕ ДА НИ СЪДИ!!!А ВИЕ КАТО ГЛЕДАМ ГОСПОД НЕ СТЕ.НЯКОЙ СИ ТАКА НАРЕЧЕН ЖУРНАЛИСТ СЕДНАЛ И ТВОРИЛ И ЧЕРНИТЕ ХОРАТА..ПОТРЕС ПЪЛЕН НА ПРАВОСЪДИЕ И СИСТЕНА И НА ДЪРЖАВА И НА ХОРАТА КОИТО СА ТУК!!!ДЕГРАДИРАЛИ,ЗЛОБНИ,ЗАВИСТЛИВИ И ИНТРИГАНТИ ТВА Е ТО БЪЛГАРИЯ!!! ТУК ВИРЕЯТ БОКЛУЦИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!!И ТАКА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ ОТ 1001 НОЩИ И ДА ВЯРВАЙТЕ ИМ ВСИЧКО Е 100% ИСТИНА...!!!!

21061

2

рамбо

19.06 2017 в 17:50

Само се питам къде остана отговорността на МОЛ-а? Те излизат невинни. Кой е наел охрана от тая фирма на биячите? Те ! Само си представете това да се случи на запад, там ако клиент се подхлъзне в даден магазин и управата му плаща стотици хиляди обезщетение, а тук има убит човек и то вътре в магазина от техни служители. Милиони ще бъдат осъдени да плащат там и ще е късмет, ако не фалират. Само че тук човешкия живот струва колкото една баничка...