Нов опит за начало на делото КТБ

OFFNews 27 февруари 2018 в 08:20 8399 1

Днес ще бъде направен поредният опит за начало на процеса за присвояването на близо 3 милиарда лева от Корпоративна търговска банка, предаде БНР.

На последното заседание стана ясно, че банкерът Цветан Василев е редовно призован, отсъствието на друг свидетел - Георги Христов - отложи делото.

Прокуратурата сочи Василев за ръководител на организираната престъпна група, източвала фалиралата КТБ.

Неявилият се на 14 февруари Христов беше глобен с 1000 лева и му беше назначена съдебномедицинска експертиза. Заради отсъствието му не се стигна до коментар по същество на документа от Сърбия, указващ, че Цветан Василев е получил препис от мащабния обвинителен акт от близо 12 000 страници и призовки за уточнените дотук дати по мегаделото, което се гледа в Специализирания наказателен съд. Един от адвокатите му Христо Ботев се усъмни редно ли е процесът да започне, ако не е ясно дали Белград ще го предаде на българските власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

1

Buriata

05.03 2018 в 14:18

Стига с тия опити. В САЩ като гръмна пирамидата на Бърни Мейдоф, нямаше опити. Веднага го опандизиха и за няма и година беше разследван, започна делото и го осъдиха. Тук още разследват и се опитват да започнат дело. Между временно крадецът Василев си харчи спокойно стотиците милиони, които задигна и се закотва в Сърбия. Така в крайна сметка ще си прехвърлят това дело докато не минат 10 години и престъплението не изтече по давност.