Мъж открадна инвалидната количка на дете и я предаде за скрап

OFFNews 09 юни 2017 в 16:27 8986 2

Мъж открадна инвалидната количка на дете и я предаде за скрап

Полицията арестува мъж, който откраднал инвалидната количка на дете и след това я предал за вторични суровини. 

На 6 юли Софийската районна прокуратура образувала досъдебно производство за това, че неизвестен извършител е откраднал инвалидна количка, която тя носила за болното си от церебрална парализа дете. Инцидентът се разиграл в столичния кв. "Овча купел" във входа на бл. 515. 

Два дни по-късно инвалидната количка, която Ива Цветкова е използвала за обслужване нуждите на болното си дете, е открита от служители на 03 РУ СДВР в пункт за вторични суровини в кв. „Красна поляна“. Количката е иззета със съответен протокол, като на 9 юли е върната на жената.

Междувременно, в следобедните часове на същия ден е установено и лицето, което е предало количката в пункта - Димитър Живков Методиев. Той е задържан, като материалите по делото са докладвани на наблюдаващия прокурор. След преценка на събраните по делото доказателства, е направена преценката, че същите са достатъчни за повдигане на обвинение, като Методиев е привлечен към наказателна отговорност за кражба. 

Предвид изключително високата обществена опасност на дееца и тази на извършеното деяние, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14847

2

БирникЪ

09.06 2017 в 17:10

Циганин ? Ром ? Мангуста ? Мангал ? Получовек ?