Манолова предлага граждани да съберат пари за адвокати на Желяз и другите обвинени

OFFNews 13 април 2018 в 11:00 5123 3

Мая Манолова, омбудсман

Готова съм да подкрепя и останалите четирима българи, които са в ситуацията на Желяз Андреев, заяви пред БНР омбудсманът Мая Манолова.

Тя предложи бързо създаване на набирателна сметка за адвокати на обвинените за незаконна търговия с авиочасти за Сирия.

Колкото повече институции и организации се включат, толкова по-ефективен ще бъде крайният резултат, посочи омбудсманът. 

Тя е убедена, че гражданите също могат да помогнат на Желяз, за да бъде ангажиран адвокат, който да следи развитието на процеса, да има точна и пълна информация за това какво се случва с наказателното производство в България. "Без такъв адвокат защитата в България на практика няма да може да си свърши работата“, посочи омбудсманът.

„Очевидно тези млади хора не могат да си позволят по 20 хил. долара, каквото е предварителното изискване за депозит за адвокат, който да ги представлява пред американския съд. (...) Делото за екстрадиция е първата заплаха, първият проблем за Желяз. Наказателното производство в САЩ всъщност е истинският проблем и начинът, по който ще бъде представляван и защитаван там“, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

13.04 2018 в 17:06

...да,бе,да,само това оставаше,държавата никаква я няма ,ние ще събираме пари....да ги вземат от главореза-дебил Цвъки,нали ходи по два пъти в годината да закусва говеждо....
 
X

Да помогнем на украинските деца!