Лозан Панов: Инспекторатът не дава убедителен отговор за публикуваните лични данни на съдия Мирослава Тодорова

OFFNews 23 юли 2019 в 13:10 2497 0

Лозан Панов

Висшият съдебен съвет трябва да изслуша главният инспектор във връзка с публикуваните лични данни на съдията Мирослава Тодорова (СГС), коментира пред журналисти председателят на ВКС и член на ВСС Лозан Панов.

От думите му стана ясно, че той не приема писменото обяснение, изпратено до ВСС за разгласяването на лична информация за семейството на съдия Тодорова.

"Проблемът е сериозен и трябва да се обсъди. Става въпрос за действия вътре в самата съдебна система. Моето предложение е да бъде изслушан главният инспектор. От писмото, което той е изпратил към нас, поне за мен не става ясно какви са причините и как се е случило точно това спрямо Мирослава Тодорова. Задал съм също въпроса дали има тенденциозност- предвид събитията около този магистрат и това, което стана", каза Панов.

За него не е задоволително обяснението за анонимен служител с икономическо образование, допуснал грешката. "И вие сте го забелязали, и аз го забелязах - на няколко места се посочва, че е с икономическо образование. Второ,  след като файлът се казва по този начин, значи някой е видял това след това - тогава защо тази информация не е заличена? Има много въпроси. А писмото на инспектората не дава никакви отговори", аргументира се Лозан Панов.

Декларация за имотното състояние на съдия Мирослава Тодорова бе публикувана на сайта на КПКОНПИ, наред с декларациите на всички заемащи отговорни публични постове лице. При Тодорова обаче имаше съществен пропуск - не бяха заличени лични данни за нея и семейството ѝ, вкл. техният адрес. Допълнително смущаващ бе фактът, че файлът с декларацията бе кръстен "NE SE CHISTIIIIIII".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки