Комисията Цацаров уличи в конфликт на интереси управителя на МБАЛ-Павликени

OFFNews 03 ноември 2021 в 11:29 1800 0

Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров установи конфликт на интереси при управителя на МБАЛ-Павликени ЕООД д-р Ренета Кръстева. Едноличен собственик на капитала на болницата е общината, а д-р Кръстева е неин управител от 2010 г.

В града работи и Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „Медикъл Прециз“ ЕООД – лечебно заведение за извършване на лабораторни, микробиологични, хистологични и други изследвания. Лекарката е управител и собственик на лабораторията до 2009 г. След това управлението поема баща й Никола Кръстев.

Лабораторията има сключен договор с НЗОК.

От събраните доказателства е установено, че освен управител на общинската болница д-р Кръстева е назначена в лабораторията, собственост на нейния баща, като началник на отделение. Отдала е под наем на дружеството на баща си, в което е назначена и като лекар, помещения в болницата, както и лабораторно оборудване и уреди.

Наложена е глоба от 5000 лв., като при влизането му в сила д-р Кръстева следва да бъде освободена от длъжността управител на МБАЛ–Павликени ЕООД.

Пред Софийския градски съд се претендира сумата от 206 043,80 лв. от Здравко Укалски. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че в условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, е изготвял неистински нотариални пълномощни, които предоставял на друг обвиняем, за да бъдат извършвани документни измами и така е получил чуждо движимо имущество за 338 129,14 лв.

В Окръжен съд – Русе се внася иск срещу Светозар Даскалов на стойност 316 004,57 лв. Обвинението е за участие в организирана престъпна група за наркотици и лихварство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки