Иванчева: Не са ми светели ръцете, има сценарий срещу мен, сигналът е подаден от 'Ваклин груп'

Кметицата обясни в бележки своята версия в съдебната зала

OFFNews 20 април 2018 в 14:03 13415 3

Снимка БГНЕС

Десислава Иванчева (л) и Биляна Петрова (д)

Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева се обяви за жертва на сценарий за отсраняване и посочи кой е подал сигнала за корупционната операция срещу нея - "Ваклин груп". От фирмата отрекоха. 

Според нея целта на заговора е нейният заместник Румен Русев да стане служебен кмет, а тя да не може да си подаде документите за изборите.

Иванчева бе доведена в съда заедно със заместничката си Биляна Петрова и с бившия кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, за да бъдат гледани мерките им за неотклонение. Прокуратурата настоява тримата да останат за постоянно в ареста.

В написани на ръка бележки върху листове хартия Иванчева обясни пред журналистите през стъклена преграда своята версия за случилото се.

Тя отрече "да са ѝ светели ръцете" от банкноти, които е пипала, както разказаха от КПКОНПИ след задържането ѝ. 

"Парите не бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката", "Дюлгеров не ми е давал никакви пари", крещеше Иванчева през стъклото.

Тя твърди още, че Дюлгеров и "Ваклин груп" се познават. Призна, че с бившия кмет на "Младост" е пила кафе в градинката на "Крситал". Малко по-късно той бе арестуван близо до Народния театър.

Това, че у него били намерени пари (предполагаемите 14 000 евро за посредничество), според Иванчева не доказва вината ѝ. Тя допуска, че е възможно Дюлгеров да е получил подкуп, за да подхвърли голямата сума в служебния ѝ автомобил. 

Снимка: БГНЕС

Прокурорът по делото обяви в залата, че следи от химикала, с който са белязани банкнотите и е бил открит по ръцете на обвиняемите, са били намерени и по сенника над шофьорската седалка на автомобила. Колата била управлявана от Иванчева.

Секретарката от Иванчева в Общината Маргарита Стоянова е потвърдила обвиненията срещу кметицата, стана ясно по време на заседанието.

На заседанието на съда, което тече в момента, не са допуснати камери, защото Дюлгеров не иска да бъде сниман.

Общо петима адвокати защитават подсъдимите. Адвокат на Десислава Иванчева е Марин Марковски. Подбуждането към подкуп е престъпление, подчерта той в съдебната зала. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

3

MeduimShark

21.04 2018 в 11:54

Абе изгоре женицата, като за световно. Ама като е загубена, кой й е виновен... Поне филми не е ли гледала, та да не знае как се взимат такива големи пари? Получаването е най-тънката работа. И най-опасната. Nice try though, както казват братските английско говорящи народи. Нейсе, поне ще й остане емоцията от екшъна.

14469

1

случайно прочетох

20.04 2018 в 15:31

Не харесвам Иванчева, но се питам защо не са направили проверка на улицата пред хората дали е пипала парите и после да ги описват и т.н.?