И Слави Трифонов поиска свобода за лекаря, убил крадеца Жоро Плъха в дома си

OFFNews 04 март 2018 в 15:03 11484 3

Шоуменът и новозаявен политик Слави Трифонов също се обяви в защита на рентгенолога в УМБАЛ "Пловдив" Иван Димитров, който застреля рецидивиста Жоро Джевизов - Плъха, влязъл да краде в дома му докато медикът, съпругата му и двете им деца спят.

Престъпникът промуши лекаря с нож, но въпреки това д-р Димитров бе арестуван.

"Изразявам категоричната си подкрепа към пловдивския д-р Иван Димитров, арестуван за убийството на крадеца рецидивист, нахлул в дома му!", написа Трифонов във фейсбук.

По-рано днес много приятели, колеги и граждани на Пловдив протестираха пред сградата на полицията в града с искане за освобождаването на медика, на когото Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение за убийството на Жоро Плъха.

Според протестиращите Димитров е направил това, което всеки би направил, ако се почувства заплашен за живота на близките си.

Незабавно да бъде освободен лекарят, поиска днес и евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Убитият крадец е с 9 присъди за кражби.

48-годишният Димитров не е осъждан, но не притежава разрешително за оръжие.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

3

МБ

04.03 2018 в 19:19

Докторът може яко да загази - незаконно оръжие, превишил е правата си като го е използвал, не се обадил веднага след инцидента. За времето до идването на полицията може да е променил нещо на мястото на произшествието, възможно е да се е самонаранил, той е лекар, знае как да го направи, така че да не е опасно за него. Навярно разследването ссега тече в тази насока - да установи как се е случило всичко, а какво казва докторът си е само негова версия, може да се окаже, че не е точно така и това ще усложни още повече положението му.