Хакери източиха над 100 000 лв. от сметката на пловдивски бизнесмен

OFFNews 02 ноември 2021 в 13:13 2844 0

Хакери източили над 100 000 лева от банковата сметка на пловдивски бизнесмен, като проникнали в онлайн банкирането му. 

Като обвиняеми са привлечени С.Я., на 43 г,. К.М., на 54 г., и Х.К., на 49 г., извършили кражбата от компютърната система на управителя на търговско дружество Г.Г. на 26 октомври.  

По делото е установено, че хакерите са блокирали „токен“ устройство, осигуряващо сигурни плащания в интернет. Парите били приведени на трети лица – получатели, които ги предали на обвиняемите. 

По делото се извършват разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, приложени са банкови документи и др. Част от парите са намерени в дома на един от обвиняемите.

Днес Окръжна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Я. На другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, за всеки от тях. Те са и с мярка „Забрана за напускане пределите на страната“.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР – Пловдив. В него участваха Галин Гавраилов, заместник-окръжен прокурор, Владимир Вълев, наблюдаващ прокурор, и комисар Славчо Алексиев, началник на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки