Главните прокурори на България и Турция откриха форум за противодействие на тероризма

OFFNews 27 февруари 2024 в 11:11 781 0

прокурори

Снимка ПРБ

Противодействието и неутрализирането на терористични престъпления, начините за идентифициране на терористични клетки, както и разследването и наказателното преследване на финансирането на тероризма. Това са сред основните теми на международен семинар, който главните прокурори на България и Турция Борислав Сарафов и Бекир Шахин, откриха в учебната база на прокуратурата в Цигов чарк,  съобщиха от държавното обвинение.

Форумът е част от официално посещение у нас на главния прокурор към Върховния апелативен съд на Турция Бекир Шахин и водената от него делегация от магистрати.

В рамките на семинара ще се обменят добри практики и ще се направи преглед на правната рамка по отношение мерките за противодействие на тероризма и неговото финансиране. Във форума участват магистрати от Върховна прокуратура, следователи от Национална следствена служба, представители на ГДБОП-МВР, ДАНС, както и прокурори от Турция.

Бекир Шахин ще проведе срещи с представители на съдебната власт, МВР и службите за сигурност. Той е на посещение у нас в отговор на визитата на делегация на българската прокуратура, водена от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, в Анкара през м.г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!