Гешев поиска имунитета на депутата от ДПС Юсеин Вейселов, убил колоездач на пътя

OFFNews 01 февруари 2022 в 11:51 3821 0

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на Ю.В., съобщиха от държавното обвинение.

Справка на страницата на парламента показва, че единственият депутат, който отговаря на тези инициали, е Юсеин Вейселов от ДПС.

С решение на ЦИК от 19 ноември 2021 г. подсъдимият Вейселов е обявен за народен представител.

Гешев поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител на движението, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер.

Става въпрос за пътен инцидент от 22 октомври 2019 г., когато автомобилът на Вейселов се е сблъскал с насрещно движещ се велосипедист. Колоездачът е загинал от удара, напомня БНР.

С определение от 13 декември 2021 г. Окръжният съд в Габрово е спрял наказателното производство срещу Юсеин Вейселов заради придобиването на депутатски имунитет.

Прокуратурата в Габрово е внесла обвинителен акт на 10 септември 2021 г. за престъпление по транспорта.

Продължаването на наказателното преследване срещу народния представител от 47-ото Народно събрание е възможно само с разрешение на парламента или при писменото съгласие на депутата, напомнят от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки