Георги Семерджиев остава в ареста. Съдебната охрана докара обвиняемия под засилен конвой

OFFNews 09 юли 2022 в 18:52 4387 5

Георги Семерджиев

Снимка БГНЕС

Срещу Георги Семерджиев са повдигнати общо три обвинения.

Георги Семерджиев остава в ареста, реши състав на Софийски градски съд по искането на Софийска градска прокуратура за налагане на обвиняемия за причиняването на 5 юли по булевард „Черни връх“ на катастрофата, довела до смъртта на две млади жени, предаде БТА.

Семерджиев беше докаран в съда в събота привечер под засилен конвой. 35-годишният мъж беше привлечен като обвиняем общо по три престъпления: за причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

В съдебната зала Георги Семереджиев, каза, че не разбира за какво го обвиняват. Обясни, че е бил отвлечен и не знае къде е личната му карта, а на въпрос кога е станало това, той отговори, че не си спомня. После уточни, че се е случило около 17 часа на 5 юли и не си спомня как, но се събудил на следващия ден в дома си, когато полицаите нахлули в дома му.

Семерджиев заяви, че няма причина да бъде задържан, защото бизнесът му е законен и никога не се е крил. Обясни, че книжката му не е фалшива.
Прокуратурата посочи, че след инцидента Семереджиев се е обадил да му донесат стълба, за да влезе в дома си. Сред хората, които се включили в това, била и полицайката Симона.

БГНЕС допълва, че при анализ на доказателствата по делото наблюдаващите прокурори са стигнали до извода, че има данни за евентуално извършени нарушения на служебните задължения от страна на полицейски служители относно връчването на наказателни постановления на обвиняемия за нарушения на ЗДвП. Във връзка с това са отделени материали и е възложена проверка, която да установи дали полицейски служители са прикривали обвиняемия във връзка с предходно извършени престъпления, дали са му предоставяли информация за предстоящи акции на МВР и прокуратурата във връзка с разпространение на наркотични вещества и дали след настъпване на ПТП са му помогнали да се укрие от правосъдието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

6

Име на профила

10.07 2022 в 01:09

Не съм хазартен човек, но виждам два изхода:
- това дело се точи с години, и дорде го накажат - уж ще го е излежал наистина;
- няма достатъчно гръб, народът е изнервен - мафията ще го жертва, ще понесе някакво наказание на хартия, и ще си шмърка в затвора за някакво време преди обществото да забрави и да го пуснат

Ето толкова доверие имам в съдебната система и най-вече гнидите от ГДИН.

3767

5

Име на профила

10.07 2022 в 01:06

Ето пример, нагледен:

- криминално проявен
- без право да шофира
- убива две жени, няма спор (!)
- укрива се за малко

за (не)щшастие общественият интерес е толкова голям, че няма как да се замете под черджето, и го "откриват"...

Наема адвокат, там го карат по учебник - не чул, не видял, не помирисал, не бил, ама всъщност някой друг бил там, ама полицейско насилие, и т.н.

3767

4

Име на профила

10.07 2022 в 01:04

"каза, че не разбира (...)
Обясни, че е бил отвлечен (...)
отговори, че не си спомня (...)
После уточни, че "..." не си спомня(...)
но се събудил на следващия ден."

Защо изобщо си правя труда да пиша това. Заради следното:

Постепенно, и все по-нагло, в нашата територия стана безпроблемно да казваш на черното бяло, и да ти вярват. "Вярват" трябва да е в кавички, защото всякакви правни, парламентарни, министерски и прочее комисии изобщо не вярват, но продължават да са коменсирани да "вярват".

И по този начин апаши големи и малки казват "истината", и "не лъжат", а ако не дай си цар Киро опре ножа в кокала - адвокатите им пишат свободни съчинения и използват езикови врътки.

От най-малките боклуци до най-големите следват тази тактика, и до ден днешен ме боли сърцето, че изключително рядко има последствия.

-4778

3

137

09.07 2022 в 20:19

Защо 1во руп все се появява около този дилър и получовек? Рашков, спиш ли?

6386

2

Zlatko

09.07 2022 в 19:50

Какъв пък бизнес има тоя…..?
Може аз да съм пропуснал някъде, ама не знаех, че и този примат е бузинесмен.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков