Доживотен затвор без право на замяна иска прокуратурата да убийството на 5-годишно русначе

OFFNews 16 юли 2018 в 13:11 3052 0

Доживотен затвор без право на замяна иска прокуратурата да убийството на 5-годишно русначе

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за руснака Герман Костин. Той е обвинен в убийството на 5-годишния Никита Плотников.

Тялото на детето беше открито на 20 март 2015 г. в района на село Пасарел, затворено в куфар, като първоначалният оглед показа, че има следи от насилие.

Според обвинението Костин е удушил детето, притискайки с едната си ръка шията му, а с другата - ноздрите. Съблякъл дрехите му и увил трупа в синя хавлиена кърпа. Поставил мъртвия Никита в зелен куфар на майка му Ана Леонтиева и го изхвърлил във водите на язовир Искър на 9-ти февруари 2015-та година.

Прокурорката посочи, че мотивът за убийството са сложни финансови взаимоотношения между родителите на Никита и Костин и жена му, съобщава "24 часа".

Няколко седмици след като беше открито тялото на детето криминалисти откриха и трупа на майка му Ана. Според прокуратурата той стои и зад убийството на майката, но за него руснакът засега не е обвинен. 

Едно от доказателствата, които уличават подсъдимия според прокуратурата, е, че колата му е била заснета от пътни камери в района на село Кокаляне на 8-ми и 9-ти февруари. Освен това в куфара и кърпата, с която е бил увит Никита, са намерени косми на Костин.

Подсъдимият твърди, че е невинен и предстои заедно с адвокатката му Капка Гергинова да изложат своята версия за случилото се.

Делото на първа инстанция минава изключително напрегнато, тъй като на всяко съдебно заседание Костин твърди, че съдът нарушава човешките му права и че не му позволява да се лекува в килията. 

Костин се появи в съдебната зала на носилка. Той твърди, че страда от много заболявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков