Дишева: Не трябва заместник на Гешев да поема неговите функции

OFFNews 14 юни 2023 в 09:06 1624 0

Атанаска Дишева

Снимка БГНЕС/архив

Съдия Атанаска Дишева във ВСС

Висшият съдебен съвет трябва да избере кой да поеме функциите на главния прокурор след предсрочното освобождаване на Иван Гешев. И това да не е никой от неговите заместници. 

Това заяви съдия Атанаска Дишева от ВСС по Нова тв. Тя обясни, че след като пленумът на ВСС избира главния прокурор, правната логика е пак пленумът да е избере негов заместник. Част от заместниците на Гешев продължават да стоят твърдо зад него, Сарафов се противопостави, но и той не трябва да бъде, защото и двете групи са обременени с мандата,мотивира се още тя. 

Дишева коментира и заявките на главния прокурор за разкритията, които ще направи в Страсбург и реално случилото се пред мониторинговата група на ЛИБЕ вчера. 

„Факт е, че очаквах Гешев да направи повече разкрития, отколкото всъщност направи в Страсбург. През годините той нееднократно е предприемал подобни действия – обявява, че ще направи някакви разкрития, а това не се случва. В първите месеци от мандата му той заяви, че ще бъде направен дълбок анализ на цялата приватизация за последните 20 години - отделен въпрос е, че това нямаше смисъл да се прави заради изтекла давност, но то и не стана, припомни членът на ВСС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки