Бойко Найденов: Гешев, Сарафов и Тодоров нямат бъдеще на тези позиции

OFFNews 22 май 2023 в 09:23 2172 0

Бойко Найденов

Снимка Архив

Бойко Найденов

Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров нямат бъдеще на позициите, които са заемали. Това мнение изрази бившият шеф на следствието и бивш и.д. главен прокурор Бойко Найденов в интервю за bTV днес.

„Още миналата седмица предложих колегите да излязат в отпуск, тъй като това няма как да се размине без последици. И тримата нямат бъдеще на тези позиции, които са заемали“, каза Найденов.

„Нивото, на което се слезе, говори, че част от тези хора не би трябвало да продължат да работят“, заяви той.

По думите му взривът до кортежа на Иван Гешев е отприщил проблема в прокуратурата. „Много е важно да се разбере кой постави началото на това спускане по нанадолнището. Явно е имало някакви неща в задкулисието, които не знаем, за да се стигне дотам, че публично висши магистрати да обвиняват един друг“, коментира Найденов.

„Надявам се да няма такива разтърсващи събития, защото това ще бъде краят на прокуратурата, ще бъде последният пирон, забит в прокуратурата като част от съдебната система. Ако има такива неща, на първо място, това е ужасно, и на второ място е въпросът защо сега“, каза още той.

Найденов добави, че главният прокурор не е само администратор, а може да отменя всички актове на по-долните прокурори и по този начин да влияе във всяко едно разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки