Бесен съм. Иван Гешев за освободения 18-годишен шофьор, убил момиче в Шумен

След като изчезнаха твърденията за употреба на амфетамин, мистериозно се запали и колата - веществено доказателство

OFFNews 01 октомври 2022 в 18:37 12466 5

автомобил

Снимка OFFNews/Красимир Крумов

Опожареният автомобил (зад бялото ауди) е бил паркиран на полицейски паркинг. До момента няма официално съобщение, че се е запалил.

Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След толкова години в правоохранителната система, за да оцелееш като човек, би трябвало да се научиш да се дистанцираш емоционално и в личен план от конкретния казус. Но явно не съм успял изцяло. Бесен съм. Това е може би най-точното описание.

Това каза главният прокурор Иван Гешев в интервю за БГНЕ за случая, при който 18-годишен шофьор блъсна и уби 22-годишна студентка на 28 септември в Шумен

В петък Окръжният съд освободи под "домашен арест" 18-годишния Жечко Кюркчиев, който под въздействието на наркотици, каквато беше първоначалната информация, основана на проверка с дръгтест,  предизвика тежката катастрофа. На 28 септември вечерта в центъра на града загина младото момиче, а друго пострада. От прокуратурата поискаха 18-годишният да бъде задържан под стража, а двамата адвокати на обвиняемия и самият той - "домашен арест". При гледане на мярката за неотклонение се оказа, че предварителните резултати от анализ на биологичен материал на шофьора не показват наличието на амфетамин.

"И не само и основно за този случай. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко възможно за обективно разследване и наказване на виновните лица при казуса в Шумен. От две години обясняваме, че имаме социален проблем, свързан с войната и жертвите по пътищата. (...) И мисля, че ще дойде време българските граждани да попитат "защо" и "кой е отговорен". Защото това можеше да не се случи или поне да е в чувствително по малки размери. А дори един живот е безценен", коментира още главният прокурор.

От прокуратурата съобщиха в петък, че обвиненият младеж има книжка от близо 5 месеца, а по данни на неговия спътник е карал със скорост, по-висока от максимално допустимата в градски условия. По време на делото на 30 септември стана ясно, че 18-годишният е управлявал колата си с 93,8 при разрешени 50 км/ч. Според двамата адвокати на Кюркчиев, преди пътното произшествие младежът е бил на зъболекар, който му е поставил упойка.

След катастрофата младежът е тестван за употреба на наркотици, като според първоначалния тест той е бил под въздействието на амфетамин. Пред съда е представена проба от лаборатория на ВМА-Варна, която дава становище, че в кръвта на младежа не е имало наличие на наркотици.

Докато в Шумен обществеността се развълнува от тази промяна на обстоятелствата, се случи още едно мистериозно събитие. Автомобилът Волво XC60, с който беше предизвикана катастрофата и, който беше откаран на полицейски паркинг като веществено доказателство, се бил самозапалил. Репортери откриха опожарените останки от катастрофиралия автомобил, забутани между други коли на полицейски паркинг.

До момента официално съобщение за този факт няма, косвено говорителят на главния прокурор Сийка Милева го потвърди, като каза, че има две отделни досъдебни производства - едното за катастрофата, а другото за "самозапалването" на автомобила. При такива "случайни" стечения на обстоятелствата в социалните мрежи вървят коментари на шуменци, които се съмняват в обективното разследване на инцидента и обстоятелствата, случили се след него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

5

kokoten

02.10 2022 в 09:39

Владе,трябва да си непоправим дегенерат за да напишеш такава диария....тъпо и безпросветно,но такива са нещата,затова имаме такава съдебна система...

1000

4

PaulPierce

02.10 2022 в 07:31

Бесен, че парите от шефа на Фикосота са отишли при друг ли?

5827

3

pisnamiotmutri

01.10 2022 в 23:42

Пуснал бил сълза милиционерът на Путин

-1974

2

Владè

01.10 2022 в 20:27

Този (шафеорчето и онзи прокорорчето ) да езка и турка ( термин дупнишки от Подина Дупница ) сиреч ези/тура на станишевата руменрадева система от отрепки и субнормални подчовеци . Пияни , наркотизирани ексременти , плодове да половинка плодова ракия след селска дискотека . Като отеца радевски мачкат с втора ръка миерцидьеси и биьеимвьета инвалиди и цеца си , проКуратутса ги щити . Ебати държавата президентска , ебати законо , ебати законопазителите .
Отрепки комунистически радевски гюбрета .
Въпрос с много понижена трудност към радевша и гейшевша ...
- По кой закон утайката има право да убива деца ?
Мецни бе президенте , пльокни би гейшев .


12073

1

IvanofRumen

01.10 2022 в 19:39

А аз съм бесен, че начело на прокуратурата е един милиционер, защитник на политическата мафия.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша