10 души от ВСС са с COVID-19

OFFNews 11 февруари 2021 в 16:23 1674 0

Десет души от Висшия съдебен съвет - член на ВСС и деветима служители в администрацията, са с положителен резултат за COVID-19 след PCR тест, съобщиха от ВСС. Последното тестване е било на 8 февруари.

Заради вируса главният секретар на администрацията Тихомир Димитров е издал заповед за смесена форма на работа – присъствена и дистанционна.

"Дистанционната форма на работа е дадена с цел осигуряване на физическа дистанция между служителите по предложение на съответния директор и/или ръководител на звено до главния секретар, като са взети предвид и следните социални групи:

- служители от уязвимите групи – бременни жени, жени в процедури за ин витро, трудоустроени, с трайно намалена работоспособност 50% и над 50% и с хронични заболявания (в т.ч. артериална хипертония, сърдечни заболявания, диабет, чернодробни и респираторни заболявания);

- служители над 60 години;

- служители, които полагат грижи за малки деца, за които е преустановено посещението на детски ясли, детски градини или училища;

- служители по тяхно заявление и преценка на съответния ръководител на структурно звено", съобщават още от ВСС.

Като мярка срещу разпространението на заразата служителите са задължени да са с предпазни маски на работа. Същото важи и за посетителите.

Днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че магистратите и служителите ще бъдат включени в трета фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки