Новият екологичен Acer Chromebook Vero 514 идва през ноември

OFFNews 25 август 2022 в 10:00 4303 0

Acer

Снимка Acer

Acer Chromebook Vero 514

Днес Acer представи новия Acer Chromebook Vero 514 – първият Chromebook в линията екологични продукти Vero, който отразява цялостния ангажимент на компанията за устойчивост и справяне с екологичните проблеми на планетата. Новият Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) се отличава с уникален дизайн и дълъг eксплоатационен живот. Лаптопът е лесен за разглобяване и рециклиране, с опростен процес на ремонт и ъпгрейди. Acer Chromebook Vero 514 е изработен от рециклирани материали - 30% рециклирана пластмаса (PCR) в корпуса и 50% PCR пластмаса в клавишите на клавиатурата. Повърхността на тъчпада е изработена от 100% рециклирана пластмаса, застрашаваща океана, а опаковката на продукта е 90% от рециклирана хартия.

Простотата, защитеността и скоростта на работа на този Chromebook идеално се вписват в нашата нишова линия Vero, за която създаваме мощни устройства, даващи съществен принос за опазването на околната среда. Новият Acer Chromebook Vero 514 е следващата стъпка по пътя в осъществяването на целите в рамките на нашата инициативата Earthion за разработване на по-екологични продукти, които имат положително въздействие върху бизнеса, домовете и училищата на нашите клиенти.“ Това сподели Джеймс Лин, генерален мениджър, преносими компютри, бизнес ИТ продукти, Acer Inc.

По-малко материали, повторно използване и рециклиране

В новият Chromebook Vero 514 на Acer са използвани 30% PCR пластмаса за корпуса и рамката на екрана и 50% за клавишите и високоговорителите. Този Chromebook допринася и за намаляването на пластмасовите отпадъци в океана, тъй като във вътрешния корпус на вентилатора, както и в тъчпада OceanGlass™ е използвана рециклирана пластмаса, застрашаваща океана.

Новият Chromebook е специално проектиран за продължително ползване, за да се сведе до минимум въздействието върху околната среда. Извършването на ремонти и ъпгрейди на паметта и устройството за съхранение на файлове са опростени с използването на стандартни винтове на долния капак. Уникалният дизайн включва шаси без боя, със сиво наподобяващо цвета на камък покритие и 99% рециклируем панел на дисплея.

Acer Chromebook Vero 514 има дълготраен повърхностен слой, устойчив е на удар и е покрил тестовете по стандарта MIL-STD 810H[[1]]. Този подсилен дизайн го предпазва при изпускане от височина до 122 см (48 инча).

Acer Chromebook Vero 514 осигурява висока производителност

Захранван от най-новите процесори Intel® Core™ от 12-о поколение и разполагащ с графика Intel® Iris® Xe [[2]], Acer Chromebook Vero 514 отговаря на нуждите на потребителите за съвместна работа в екип, производителност и забавление. Бързо зареждащата се батерия осигурява захранване през целия работен ден, тъй като Chromebook може да зареди до 50% от своя 10-часов живот на батерията[[3]] само за 30 минути.

14-инчовият Full HD дисплей Corning Gorilla Glass без отблясъци – наличен при моделите със сензорен екран – разполага с яркост от 300 нита и широк 100% sRGB цветови диапазон, осигуряващо по-живо и завладяващо изживяване при гледане.

Acer Chromebook Vero 514 притежава дизайн с тънка рамка, който осигурява впечатляващото съотношение на екрана към корпуса 88%. Full HD уеб камерата с намаляване на отблясъците и DTS аудио с интелигентен усилвател гарантират висококачествени видеоконференции.

Проектиран за работа в мрежа и много периферни устройства, Acer Chromebook Vero 514 разполага с бърз и надежден Wi-Fi 6E и се свързва безпроблемно с набор от устройства и дисплеи. Той също така предоставя възможности за зареждане няколко порта, включително два USB Type-C, USB 3.2 Type-A и HDMI.

Acer Chromebook Enterprise Vero 514

Acer Chromebook Enterprise Vero 514 предоставя на корпоративните потребители бизнес функциите на ChromeOS, като дава възможност на служителите в организации, контактни центрове, здравни организации и други бизнеси по-голяма оперативна ефективност и продуктивност. Chromebook Enterprise Vero 514 пристига с отключени бизнес възможности на ChromeOS, включително подобрена защитеност, отчети за използването, гъвкаво облачно базирано управление и пускане в експлоатация без потребителска намеса.

Опаковките от рециклирани материали допълнително намаляват въздействието върху околната среда

Опаковката също използва рециклируем материал, за да помогне да се сведат до минимум екологичните отпадъци. Кутията е изработена от 90% рециклирана хартия. Чантата за лаптопа и протектора за клавиатурата са направени от 100% рециклирана пластмаса. Адаптерният ръкав е изработен от хартия, заменяйки използването на традиционната найлонова торбичка. След като Chromebook е настроен за употреба, опаковъчната кутия на устройството може да се трансформира в многофункционална триъгълна стойка за лаптоп или да се използва за други домакински или офис функции[[4]].

Пълна гама от екологични продукти Acer Vero

Новият Acer Chromebook Vero 514 е най-новото допълнение към линията Vero на Acer, която включва лаптопи Aspire Vero, Veriton Vero All-In-One, монитори Vero, проектор Vero и аксесоари с марка Vero, включително мишка и клавиатура.

Acer Earthion

Гамата от продукти на Vero стартира в рамките на инициативата Earthion. Чрез своята мисия Acer използва своите силни страни и партньори по веригата за доставки, клиенти и служители, за да разработи иновативни и интегрирани решения, които да помогнат за справяне с екологичните проблеми за по-устойчиво бъдеще. Целите на Earthion включват ангажимента на RE100 на Acer за източник на 100% възобновяема енергия до 2035 г., по-екологичен дизайн на продуктите и намаляване на въглеродния отпечатък на веригата за доставки на Acer.

За Acer:

Основана през 1976 г., днес Acer е една от водещите компании в ИКТ сектора и присъства в повече от 160 държави по света. Компанията е фокусирана върху създаването на свят, където хардуерът, софтуерът и услугите ще се слеят, за да се открият нови възможности за потребители и бизнеса. От услуги, насочени към Интернет на нещата, до гейминг и виртуална реалност, повече от 7000 служители на Acer са посветени на изследвания, дизайн, маркетинг, продажби и поддръжка на продукти и решения, които разбиват бариерите между хората и технологиите. За повече информация посетете www.acer.com.

[1]Тестване на пясък и прах въз основа на MIL-STD 810F. MIL-STD 810G/H е протокол за тестване, проведен в контролирани настройки и не гарантира бъдеща производителност във всички ситуации. Не се опитвайте да симулирате тези тестове, тъй като щетите в резултат на това няма да бъдат покрити от стандартната гаранция на Acer.
[2] Спецификациите може да варират в зависимост от модела и региона.
[3]Животът на батерията може да варира в зависимост от модела и конфигурацията. Въз основа на Google power Load Test. (http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing). Действителният живот на батерията варира според модела, конфигурацията (включително капацитет за съхранение, капацитет на RAM, използван процесор, тип на дисплея и разделителна способност и т.н.), приложения, настройки за управление на захранването, работни условия и използвани функции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков