HBBTV или как тв програмите могат да станат по-интересни (видео)

Светослав Метанов 26 юни 2017 в 14:23 12614 2

Вероятно много често ви се е случвало - превъртате десетки и дори стотици тв канали на дистанционното и въпреки това нищо не ви хваща окото.

Скучни и стари филми, любимият ви отбор е изиграл мача си преди да сте се прибрали и сега няма къде да го гледате, а в политическото ток-шоу, което тече в момента, много ви се иска да кажете какво мислите за някоя от участващите "умни глави", но нямате такава възможност.

Всъщност телевизията би могла да е съвсем различна от това, което ни предлагат кабелните оператори, а и самите тв програми.

Според неофициална статистика на IPTV операторите на българския пазар, основната част от хората, ползващи услугите им - вече над 85 процента от клиентите не гледат нищо от това, което върви по телевизионните канали в момента, но активно ползват възможността да превъртат програмата назад и съответно да махат досадните реклами.

Подобни данни би трябвало да светнат червената лампичка за телевизиите за променящите се зрителски навици след бума на социалните мрежи и сайтовете за видеосподеляне.

"Хората просто вече не искат да гледат просто телевизия, а сами да определят програмата и да са активни участници в целия процес", казва Бойко Бочев, управител на Hybrida HBBTV.

Платформата, която полека пробива сред кабелните оператори, всъщност решава този проблем.

При Hybrida HBBTV зрителите могат да вземат дейно участие, могат да изразяват одобрение или неодобрение, могат да участват в анкети и така да споделят своето мнение, могат да споделят със свои приятели предаванията, които гледат в момента. Дистанционите на съвременните смарт телевизори имат четири цветни бутона, с които може да се навигира. Така само с един клик на зеления бутон може да се заяви одобрение и харесване. Веднага може да видите как се отразява вашият глас.

Обратното - с жълтия може да декларирате неодобрение. Със синия бутон споделяте с приятелите си в социалните мрежи какво гледате. Червеният бутон служи за влизане в HBBTV меню. От него можете да избирате телевизии, радиа, медии, филми по поръчка и видеа. На практика на всеки тв канал може да бъде добавена функционалност на медията - анкети, реклами и т. н.

В раздела за медии можете да четете и статиите на OFFNews и Наука OFFNews, а при филмите по поръчка има огромен набор от съдържание разделено по категории. Заплащането става чрез SMS.

Друга много важна функционалност е, че ако кабелният оператор е допуснал възможност, програмата може да се връща със седмица назад. Така могат да се гледат филми и предавания, които сте пропуснали в ефир.

До момента интерактивната телевизия у нас все още не е особено популярна. Причините затова са комплексни, но този стандарт определено ще се развива и дори и да не им се иска на доставчиците на телевизионно съдържание, те ще трябва да дадат по-голяма свобода на зрителите си. А това би било от полза на самите телевизии, те вероятно биха привлекли много по-голям интерес, ако дадат възможност на хората да казват в реално време какво мислят за програмата и да са активни участници в нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

26.06 2017 в 16:54

ЕДИН БЕЗПЛАТЕН СЪВЕТ.......АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ИСТИНСКИ СВОБОДНИ......НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТЕЛЕВИЗИЯ!!!!ОСОБЕНО БЪЛГАРСКА, КАЗВАМ ВИ ГО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ!!
При наличието на Нет да се оставяш ДОБРОВОЛНО да те правят на дебил откровени некадърници и имбецили си е МАЗОХИЗЪМ!!!ТОЛКОЗ

42249

1

Denis Rizanov

26.06 2017 в 14:54

Дистанционите на съвременните смарт телевизори имат четири цветни бутона...


Оффците, ако разчитате на бутоните на дистанционното за телевизори СТЕ ЖИВИ УМРЕЛИ!
В съвременния свят все повече хора загърбват това техническо чудо. Телевизори ползват предимно индобългарите и останалата нискообразоване част от съвременна България.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша