ДеБулКо въведе нова върхова технология в полза на клиентите – ЛАЗЕР-ЩАНЦА С АВТОМАТИЗАЦИЯ

OFFNews 18 септември 2022 в 16:00 462 0

Снимка ДеБулКо

Като българско дружество, занимаващо се с проектиране и производство на метални изделия и компоненти за индустрията, рекламни стелажи и оборудване за магазини, – ДеБулКо инсталира и пусна в експлоатация нова иновативна технология. Върховият металообработващ процес се извършва от комбинирана инсталация ЛАЗЕР-ЩАНЦА с Автоматизация, която позволява автономна обработка на метални листове с размер до 3000х1500 мм и дебелина до 8 мм.

За машината

Тази машина автоматизира всички процеси – от взимането и зареждането на листа за обработка, през изрязването и сортирането на детайлите и до самостоятелното отстраняване на отпадъка. Важно е да се отбележи, че обработката, която машината предлага, включва още множество интересни функции. Една от тях е мощният 4KW лазерен източник, известен още като най-мощният на пазара при този клас машини, благодарение на който PRIMA POWER може да реже неръждаема ламарина до 9 мм. Също така, машината предлага щанцова функционалност, благодарение на чиято високата производителност се запазва дори при изработката на сложни изделия.

Лазер-щанцата Prima Power позволява на ДеБулКо да работи с много по-големи инструменти от обикновено, което в комбинация със скоростта на машината, води до забележимо увеличаване на производителността. Машината е оборудвана и с резбонарязваща глава с 6 позиции, която може да направи до 6 различни резби в една програма. Всичко това се случва бързо и лесно за оператора, без да се губят излишни усилия и време. В случай, че възникне проблем, то машината автоматично спира и дава информация на екрана на управлението за случващото се.

Заедно с машината работят още три конвейера, които действат като помощници. Първият служи за разтоварване на дребни детайли от лазера, вторият за разтоварване на дребни детайли от щанцовате глава, а третият се грижи за дребния скрап от щанцоването. Ако ви се налага да използвате по-чувствителни материали като огледална ламарина, то няма от какво да се притеснявате, тъй като машината е оборудвана с четки, а не с ролки, което ще предпази повърхността на материала от надраскване.

Защо ДеБулКо направиха тази инвестиция?

Продуктите, които ДеБулКо произвежда са предимно детайли за високотехнологични индустрии като автоматика и електроника, прецизни детайли на премиум машиностроители – световни лидери в своята област. Именно затова ДеБулКо се стреми към повишена ефективност и максимално удовлетворени изисквания на клиентите. Новата лазерно-щанцова машина може да работи денонощно и напълно автоматично, без да има нужда от постоянно обслужване от оператор. В допълнение към предимствата е, че инсталацията е с енергийно ефективна технология и консумацията на електрическа енергия е ниска-използва серво-електрическа технология. ДеБулКо винаги се стреми към предоставяне на най-върховната технология и най-доброто обслужване. Целта им е да бъдат новатори, да стават все по-добри, а клиентите им да бъдат доволни от бързата, ефективна и качествена работа, която предоставят.

Ако Ви е нужна повече информация за услугите ни, моля изпратете ни запитване на [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови