Заподозрян за убийството на Немцов се самоубил

OFFNews 08 март 2015 в 14:53 6486 11

Заподозрян за убийството на Немцов се самоубил

Снимка ТАСС/Михаил Джапаридзе

Заподозрян в убийството на руския опозицонер се е самовзривил с граната при опит да бъде задържан в жилищен блок в Чечения, съобщава агенция "Интерфакс".

Името на мъжа не се споменава, но става ясно, че при на акция на полицията в чеченската столица Грозни, той е хвърлил граната срещу силите за сигурност. 

Общо петима станаха заподозрените за убийството на Немцов. Новите две имена са Бахаев и Ескерханов. Срещу арестуваните в събота братовчеди Заур Дадаев и Анзор Губашев следствието предяви днес официални обвинения, като все още не ясно по кои точно текстове от Наказателния кодекс. Дадаев е служил близо 10 години в елитния батальон "Север" на чеченското вътрешно министерство, а Губашев е работил като охранител в супермаркет в Московска област. Днес е бил задържан и по-малкият брат на Анзор Губашев, като предстои да се изясни какво е неговото участие в атентата срещу Борис Немцов. 

За четвъртия задържан не се знае нищо. Известно е само, че той е бил в колата, в която е задържан Заур Дадаев.

Междувременно дъщерята на Борис Немцов заяви в интервю за германската преса, че зад убийството на баща й трябва да се търсят политически мотиви. Жана Немцова изразява съмнение, че истинските виновници за смъртта на нейния баща ще бъдат наказани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков