Зам.-шефът на руските подводничари бе убит в Нагорни Карабах

OFFNews 21 септември 2023 в 14:46 8879 3

Ковган

Снимка Стоп кадър

Кап. I ранг Иван Ковган

Зам.-командирът на подводничарите от Северния руски флот капитан I ранг Иван Ковган е бил убит вчера в Нагорни Карабах по време на нападение срещу автомобил УАЗ на руските мироопазващи сили. Фаталният инцидент се случва едва три дни преди Ковган да навърши 53 г.

Некрологът на Иван Ковган се появява в общността на подводничарите "Руски подплав" и на страницата на Андрей Лузик, когото SeverPost нарича офицер от Северния флот. 

"Той беше военен моряк и е загинал в планините на Карабах (Арцах) от предателски куршум. Светла ти памет, Иван Василиевич! Ти даде всичко, което можеше, на службата и на Родината! И живота си, за съжаление, също!" - написа Лузик.

Смъртта на Ковган е потвърдена и от съпругата му.

По информация на SeverPost в Карабах Ковган е бил зам.-командир на РМК по военно-политическата работа.

На 20 септември руското министерство на отбраната съобщи, че руски миротворци са загинали при взрив на кола бомба в района на Мартакерт в Нагорни Карабах. Ведомството не уточни броя на убитите и кой е открил огън по тях. Русия провежда разследване съвместно с Азербайджан.

Според арменския военен портал се твърди, че азерски военни са открили огън и са убили осем руски миротворци. Азербайджан "изрази най-дълбоките си съболезнования" на командването, руското министерство на отбраната и семействата на жертвите.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев също се извини по телефона на колегата си Владимир Путин за смъртта на миротворците и обеща да предостави материална помощ на семействата на загиналите. Той отбеляза, че прокуратурата ще проведе задълбочено разследване на случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

3

Того

23.09 2023 в 08:38

Що ще в Нагорни Карабах шеф на северните подводничари?

-240

2

редовно четящ

21.09 2023 в 18:51

РИва!!!

-529

1

6екеr4о

21.09 2023 в 15:08

Не съм човек, който би злорадствал под такава новина, но блядовете ме вбесяват, когато видя как се правят на мноооого набожни, тоз глупав табиет им е останал още от времето на Джугашвили, който, да припомня на почитаемата публика, е бил с религиозно образование!

Убитият е бил зам.-командир по политическата част, по времето на СъвеЦкия съюз мурзилките ги индоктринираха с марксизъм - ленинизъм, а сега с какво?!? С идеите на Дугин/Путин може би...
 
X

Да помогнем на украинските деца!