Властите в Краснодар започват хайка в караоке баровете за украински песни

OFFNews 20 май 2023 в 22:18 2215 0

Снимка Администрацията на гр. Краснодар, Русия

Караоке барът "Ла Мажор" е популярно място за купони в Краснодар, а диджеят който пуснал парчето бил на половин щат диджей по сватби.

Администрацията и Градската Дума в руския град Краснодар засилват мерките срещу възможни изпълнения в караоке барове в града на украински песни. Това съобщава официалният сайт на краснодарските власти krd.ru. Специално внимание ще бъде обърнато на песните, които съдържат думите на „Ще не вмерла Украина“ (Още не е умряла Украйна).

В събота от кметството обявиха, че ръководителят на образованието в града Евгений Наумов е възложил да бъде проведена работа с градските караоке клубове и изобщо да се изключи възможността за инциденти с украинска музика.

Случаят стана актуален след донесения, че в краснодарския клуб „Ла Мажор“ са пускали песен на Андрей Данилко (Верка Сердючка) с украински текст. Едни от участниците в купона пели, други ги заснели и сега клипчето се върти из социалните мрежи.

„По принцип ние не позволяваме на гостите да пеят песни на украински език в клуба. Звукорежисьорът нямаше време да се ориентиа с песента „Гулянка“ на Верка Сердючка, тъй като всички куплети се пеят на руски език и са неутрални като текст. В неутралните куплетчета, обаче се прокрадва и изразът „Ще не вмерла Украина“, които са част от националния химн на Украйна.

Веднага след като се чуло това, песента била спряна. Тонрежисьорът работел половин работен ден по сватби, където тази песен се пее вече 20 години и затова я включил някак си автоматично.

Според сайта на администрацията на Краснодар е извършена допълнителна разяснителна работа с персонала, за да не стават такива работи в бъдеще. Правоохранителните органи в града провеждат разследване, допълват още от администрацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша