Великобритания ще отмени свободното движение на работна сила след Брекзит, твърди Гардиън

OFFNews 05 септември 2017 в 22:10 5750 5

Великобритания ще отмени свободното движение на работна сила веднага след Брекзит и ще въведе мерки за ограничаване на броя на по-нискоквалифицирани мигранти от ЕС, съобщи "Гардиън", позовавайки се на правителствен документ. 

"за да се смята за ценна за страната като цяло, имиграцията трябва да е от полза не само за самите мигранти, а и за сегашните жители", се посочва в документа. 

Документът все още не е получил подкрепата на основния министерски екип на премиера Тереза Мей, посочва изданието, цитирано от БТА. 

Намаляването на миграцията към Великобритания беше една от основните причини за произведения миналата година референдум за напускане на ЕС. Предприятия изразиха притеснения, че след Брекзит може да не са в състояние да наемат необходимият им брой квалифицирани и неквалифицирани работници.

Мей вече е заявявала, че свободното движение на работна сила ще трябва да спре, след като Великобритания напусне блока. Досега обаче тя не беше съобщавала каква имиграционна система иска.

Според "Гардиън" правителството обмисля и поетапно въвеждане на нова имиграционна система за усядане във Великобритания за повечето мигранти от Европа. Тя ще постави и строги нови ограничения върху правата им да водят във Великобритания членове на семействата си.

Миналия месец нетната миграция във Великобритания падна до най-ниското равнище от три години, като се отчита периода от април миналата година до март тази година. Над половината от този спад се дължи на напускането на граждани на ЕС и по-малкия брой на пристигащите.

Въпреки това броят от 246 000 е далеч по-голям от "десетките хиляди", които според Мей са устойчивото равнище на миграция, отбелязва Ройтерс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

Tanito

06.09 2017 в 00:29

Koй каквото сам си направи - никой не може да му го направи.
Тъпи - по-тъпи-най тъпи, невъзможно тъпи.