Вече и в Армения Путин е престъпник

OFFNews 03 октомври 2023 в 15:57 3824 4

Ереван
Столицата на Армения.

Парламентът на Армения ратифицира Римския статут на Международния наказателен съд, съобщи Арменпрес.

Гласовете "за" бяха 60, нито един депутат не се въздържа, а 22-ма депутати от опозиционните фракции Хаястан и Патов Унем гласуваха "против".

Всички държави, подписали хартата, трябва да се съобразят с решението на Международния наказателен съд, който издаде постоянна заповед за арест на руския диктатор Владимир Путин.

Намерението на Армения да признае юрисдикцията на Международния наказателен съд провокира гняв в Русия, чиито отношения с Ереван бяха обтегнати от нахлуването на руските сили в Украйна и от възстановяването на пълния контрол на Азербайджан над Нагорни Карабах, който в продължение на три десетилетия беше под контрола на етнически арменци.

Москва вече предупреди, че подобна стъпка ще има за Ереван „сериозни последици“ и определи решението като признак за „изключителна враждебност“.

С ратифицирането на Римския статут ще бъде създадена гаранция, че при потенциална инвазия в Армения „Международният наказателен съд ще има компетентност“, което ще има „възпиращ ефект“, каза Егише Киракосян, представител на Армения по въпросите на международното право пред арменските депутати.

Отношенията между Армения и Русия преминават през турбулентен период, като Ереван обвини Москва, че е изоставила Армения в конфронтацията с Азербайджан.

През последните месеци арменският премиер Никол Пашинян предприема стъпки за сближаване със Запада и се надява на помощ от САЩ и ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

4

Гьорче2

03.10 2023 в 23:18

Октим, защото сега го Приемат Официално, а Армения НЕ е в НАТО и разчиташе на Русия да я "пази" от Турция и Султана, а ТЕ просто си я разделят помежду си, според както им дойде в момента. Това ще е Съдбата на България извън НАТО ЕС! За съжаление имаме МНОГО "НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ" и по Тракия и в Цяла България, ЛЪЖАТ хората, че ще ги Възраждат! ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС щели да Правят!

-1395

3

Гьорче2

03.10 2023 в 23:11

А някой полвинпишковци искали да вадят България от НАТО, и да ги Пазела после Русия, на ужким! И се снимат с Транспаранти: "НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ", като на Свинче, Звънче..

9347

2

Анализи

03.10 2023 в 19:35

Е сега се узакониха пвестъпленията на путин и в Армения. Браво.

-480

1

Октим

03.10 2023 в 17:38

Защо пък “вече“? Още по соц-време арменците и грузинците бяха най-яката опозиция ненавиждаща всичко руско и особено отрепки като бункерния плъх.

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков