В Израел връщат маските на закрито заради ръст на заразените

40-50% от инфектираните с вариант Делта са били имунизирани срещу коронавирус, съобщиха местните здравни власти

OFFNews 24 юни 2021 в 18:11 5560 0

Израел връща маските на открито от идната седмица. Министерството на здравеопазването съобщи за 148 нови случая в сряда, най-голямото дневно увеличение от месец май насам. Причината е Делта вариантът, който се разпространява в страната, съобщи в. "Хаарец".

В четвъртък високопоставен служител на Pfizer Israel заяви, че ваксината на компанията е 90 процента ефективна за предотвратяване на симптоматични случаи на коронавирус и 95% за предотвратяване на хоспитализация. Въпреки това, ефективността на ваксината за предотвратяване на инфекцията и предаването ѝ все още е неясна.

Проф. Ран Балисер, главен иновационен директор на „Clalit”, който съветва израелския кабинет по въпросите на пандемията, заяви пред местно обществено радио, че ще има и други огнища на Делта варианта в страната, но увери, че не подкрепя идеята за нови блокади.

Проф. Чези Леви, генералният директор на здравното министерство съобщи, че скоро ще станат известни точните данни за диагностицираните с коронавирус - колко от тях са се завърнали от чужбина, каква част са деца. Той предупреди, че заразени има и сред ваксинираните и делът им е около 40-50% от всички инфектирани, което буди тревога и уточни, че все още се уточнява колко от заразените са имунизирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews