Украински дрон удари петролна база на руснаците в Луганска област

OFFNews 24 април 2023 в 12:05 2942 0

Снимка

Взривът на "празната" цистерна.

Дрон на ВСУ е ударил петролна база на руснаците в Ровенки в Луганска област, съобщи каналът „Милитарний“. В социалните мрежи се разпространяват кадри с обзети от пламъци цистерни.

Ударът е станал през нощта, а снимките показват гасенето на пожара в базата вече в светлата част на денонощието в понеделник.

Местните сепаратистки власти потвърждават инцидента. „На 24 април в 02:59 часа в пункта за връзка на Центъра за управление на кризисни ситуации на Министерството на извънредните ситуации на Луганската народна република е постъпило съобщение, че в резултат на атака с безпилотен летателен апарат е станало разхерметизиране с последващо възпламеняване на резервоар в обект на ООД „Ровненковска петролна база“, се казва в съобщението на властите.

За потушаване на пожара са изпратени подразделения от Ровненския гарнизон и части от Антрацит, Свердловск и Красний луч.
"След пристигането е установено открито горене на резервоар с леснозапалима течност. Имало е заплаха от разпространение на огъня към съседни резервоари.

Едновременно с гасенето е извършено охлаждане на намиращите се в близост резервоари", се казва още в официалното комюнике на Министерството на извънредните ситуации. Оттам твърдят, че пожарът е потушен в 5:40.

Политическият прочит на взрива в петролната база през устата на проруските сепаратисти гласи, че украинците са ударили празен резервоар и се разминава с официално заявеното от Министерството на извънредните ситуации. Такова изявление направи бившият т. н. посланик на ЛНР в Москва Родион Мирошник. Поразената петролна база се намира на около 100 километра от линията на фронта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша