Тръмп заплаши Пхенян с огън и ярост, Ким Чен Ун обмисля ракети към база на САЩ

OFFNews 09 август 2017 в 07:40 6967 8

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Пхенян, че ако продължи да заплашва Съединените щати, ще бъде ударен с „огън и ярост“.

По-добре е за Северна Корея да не отправя повече заплахи към САЩ. Те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът още не е виждал, заяви Тръмп, в интервю, дадено в неговия голф-клуб в Ню Джърси, съобщи АФП, цитирана от Фокус. 

Часове по-късно КНДР отговори, че обмисля да изстреля ракети в близост до стратегическата база на САЩ в Гуам. Планът ще бъде завършен „и ще бъде приложен последователно в момента, в който Ким Чен Ун, главнокомандващ на ядрените сили на КНДР, вземе такова решение“, се твърди в съобщението на корейската държавна информационна агенция.

Това се случва само няколко дни, след като ООН наложи санкции на страната, заради нарастващия ѝ ядрен арсенал. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

6

Emil Kasamakov

09.08 2017 в 21:15

За разлика от тях тъпанарът в Пхенян хем излезе от въпросния договор, хем ръси заплахи с пълни шепи (не правя разлика между предишния и сегашния тъпанар, щото са еднакви). И за разлика от другите страни, той е едноличен господар - няма кой да го спре, ако реши да гръмне по Южна Корея, Япония или САЩ. А за Израел, Индия, че даже и в Пакистан не е толкова лесно да започнат ядрена война. Може да не са пълни демокрации, но имат колективно управление. Тоест имат някакъв вътрешен контрол, който засега работи добре.

12688

5

Emil Kasamakov

09.08 2017 в 21:13

Професор Балкански
09.08 2017 в 13:52

Продължаваш да бълваш глупости.
Не можеш да нарушиш Договора за неразпространение, ако не си страна по него. Просто защото няма друг международен договор, който да забранява разработката и притежанието на ядрени оръжия.

Индия и Пакистан вече бяха обект на санкции за купуване на ядрени материали. Само че оттогава насам Индия пое ангажимент да не използва първа ядрено оръжие. Пакистан не е, но донякъде са прави, че вероятността за първа употреба има сдържаща сила. Израел от своя страна си трае - нито потвърждава, нито отрича наличие на ядрени оръжия.
Обаче и трите страни си сътрудничат с ООН и въобще със Запада. За Индия и Пакистан никога не се е мълчало - те си сътрудничат включително по отношение на ядрени оръжия и мощности, приемат наблюдатели и т.н. И най-важното - не се заплашват една друга с ядрени ракети, въпреки че са смъртни врагове. Нито пък Израел заплашва арабите с ядрена война, въпреки че би могъл.

12688

3

Emil Kasamakov

09.08 2017 в 13:05

Професор Балкански
09.08 2017 в 09:40
"Преди Северна Корея три други държави разработиха несанкционирано от ООН ядрено оръжие, но за тях се мълчи. Щом обаче може за тях, защо да не може и за Северна Корея?"

Кога се е мълчало бе, тъпан? И откъде го измисли това "несанкционирано"? Вземи се образовай по темата, че чак ставаш смешен с лъжите си!

10571

1

Hissarion

09.08 2017 в 09:40

Като се съберат двама имбецили обикновено е смешно. Когато обаче двамата имбецили имат на разположение по едно червено копче, което може да затрие една държава, става трагично.
 
X

Да помогнем на украинските деца!