Тръмп отговори на Меркел с критики към Германия

OFFNews 30 май 2017 в 18:26 3709 5

Снимка EPA

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува Германия, ден след като германският канцлер обяви, че Европа не може да разчита на САЩ.

Тръмп отправи критики за търговския излишък на Германия и за разходите за отбрана, които според него са недостатъчни. 

"Имаме ОГРОМЕН търговски дефицит с Германия, да не говорим, че отделят за НАТО и военните много по-малко пари, отколкото трябва. Много лошо за САЩ. Това ще се промени", написа Тръмп в Туитър.

В своя реч в неделя Меркел обяви, че управлението на Тръмп е преобърнало традиционния съюз между Европа и САЩ. 

"Времената, в които можехме да разчитаме напълно един на друг, изглежда са поотминали", обяви Меркел пред симпатизанти в Мюнхен. 

Вчера германският канцлер отново се усъмни в надеждността на САЩ като съюзник, изразявайки разочарованието на европейците след двете срещи на върха през изминалата седмица.

Въпреки това тя подчерта, че остава "убедена трансатлантичка".

Днес тя се изказа в сходен дух в Берлин, като посочи, че контактите със САЩ и други партньори са важни, но "има все повече причини да вземе съдбата си в свои ръце". 

Изказването дойде след среща с премиера на Индия Нарендра Моди. 

Меркел подчерта, че Германия трябва да развива връзките си с Индия, но това не бива да става за сметка на трансатлантическите й отношения, съобщи БТА. 

Меркел и Моди са разговаряли за търговията, инвестициите, сътрудничеството в науката, енергетиката и борбата с тероризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10812

3

Скандинавец

30.05 2017 в 21:48

Цитат:
"Индия има 6% годишен ръст и доста много човешки потенциал :-) Подобно и с Китай. Тия две държави плюс комшиите им около китайско море са 50% от хората на земята"
......
.......
На количество са го докарали.
 
X

Да помогнем на украинските деца!