Тръмп наложи нови санкции на партньори на Северна Корея

OFFNews 21 септември 2017 в 22:36 3781 2

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, който ще разшири възможностите на властите да налагат санкции на чуждестранни физически и юридически лица, които имат отношения със Северна Корея, предадоха световните агенции.

Целта на новите мерки е затворената комунистическа държава да бъде убедена да прекрати своята ядрена и ракетна програма.

"Нашият нов указ ще отреже източниците на доходи, които финансират усилията на Северна Корея да разработва най-смъртоносните оръжия, известни на човечеството", каза Тръмп преди работен обяд с южнокорейския президент Мун Дже-ин и японския премиер Шиндзо Абе, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че САЩ могат да вземат на мушка севернокорейската текстилна промишленост, информационни технологии и други икономически сектори.

Преди броени дни американският президент заплаши от трибуната на ООН САЩ да "унищожат напълно" КНДР, ако бъдат принуден да защитават себе си или своите съюзници. 

В същото време стана ясно, че всички 28 страни членки на Европейския съюз са дали зелена светлина за налагане на нови санкции на Северна Корея в отговор на последния й ядрен опит, съобщи Франс прес, позовавайки се на свои източници. 

Наказателните мерки по-конкретно ще включват пълна забрана за износ на петрол за Северна Корея и инвестиране в затворената комунистическа страна.

ЕС също така иска да добави нови севернокорейски физически и юридически лица в черния си списък. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

2

безпартийна

22.09 2017 в 19:57

САЩ нямат много полезни ходове в тази ситуация. Освен налагане на санкции на страни, които търгуват с КНДР. Но това основно е Китай. Могат ли САЩ да си го позволят? Това ще доведе до хуманитарна криза в КНДР. Ким Чен-ун много малко се интересува от това. Бедата е, че северно-корейците могат да мрат от глад, но няма да им мине през ума да се бунтуват. А пък Ким Чен-ун просто ще натисне копчето. Той е достатъчно луд, за да не може нищо да го спре. И тогава? От едната страна видиотени ислямисти, а от другата откачени тоталитаристи. Боже!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки