Тръмп и Клинтън с последен дебат преди изборите

OFFNews 19 октомври 2016 в 16:10 3790 2

Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп ще се изправят един срещу друг в третия, последен, дебат преди изборите на 8 ноември.

Дебатът ще се проведе в Университета на Невада в Лас Вегас и ще започне в 21 часа местно време (04.00 часа българско време).

Дебатът ще продължи 90 минути, като сред темите са задължения и права, имиграция, икономика, международни горещи точки, Върховният съд и квалификацията на кандидатите. 

Темата за Върховния съд е особено важна за републиканците. Новият президент има право да номинира съдия, който да заеме мястото на починалия миналата година Антонин Скалия, а магистратите във Върховния съд служат в него доживот.

Очаква се при последния дебат отражение да даде и скандалът с изказванията на Тръмп за жените отпреди 11 години, които бяха последвани от обвинения за сексуален тормоз от страна на няколко жени. 

След края на втория дебат между Клинтън и Тръмп "Вашингтон поуст" разпространи запис на разговор между телевизионния водещ Бил Буш и Тръмп от 2005 г., в който милиардера обяснява как е опипвал и съблазнявал омъжена жена. Той посочва още, че хубавите жени го привличат като магнит и започва веднага да ги целува, а когато човек е звезда, жените го оставят да прави каквото си иска.

След изтичането на записа преднината на Клинтън пред Тръмп се увеличи от 5% на 8% в рамките на няколко дни. Заради скандала Тръмп получи критики и от страна на редица републиканци. 

Според анализаторите основният електорат на Доналд Тръмп продължава да го подкрепя, но това вероятно няма да се окаже достатъчно за победа над Клинтън. 

В подкрепа на бизнесмена на последния дебат преди изборите ще се изправи майката на американец, загинал в атентатите срещу дипломатическата мисия на САЩ в Бенгази през 2012 г., която обяви, че обвинява лично Хилъри Клинтън за смъртта на сина си. 

Близки на загинали при нападението са категорични, че вина за нападението има и фактът, че Клинтън е използвала личната си поща за служебна кореспонденция. Според тях по този начин тя е рискувала хакерски атаки и попадане на секретна информация във вражески ръце. Родители на двама от загиналите общо четирима души заведоха и дела срещу Клинтън. 

Тръмп използва подобен ход и на предишния дебат. Тогава той доведе на събитието три жени, които обвиняват Бил Клинтън в сексуален тормоз, както и жена, станала жертва на сексуално насилие на 12-годишна възраст, заради това, че Клинтън е била адвокат на обвинения за това мъж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки