Тръмп бойкотира журналистите и ги нарече "блато". Той работел за народа, а те - не

OFFNews 30 април 2017 в 09:55 7967 4

Снимка WHTM

Американският президент Доналд Тръмп отправи унищожителна критика срещу медиите по време на митинг, отбелязващ изминалите първи 100 дни от мандата му. Пред поддръжниците си в щата Пенсилвания той заяви, че изпълнява обещанията си едно след друго, отхвърляйки критиките към него с думите, че това са "фалшиви новини" от "неадекватни" журналисти, пише Би Би Си.

Тръмп реши да пропусне вечерята на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом и така стана първият американски президент, който отказва да уважи годишното събитиe след Роналд Рейгън, който направи това през 1981 г.

На митинга в град Харисбург той заяви още: "Внушителна група актьори от Холивуд и вашингтонски медии в момента се утешават в хотелска бална зала в столицата... Медии като Си Ен Ен и Ем Ес Ен Би Си, това са фалшиви новини, и те с удоволствие биха били днес тук с нас, но са приклещени на вечерята (на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом), която ще бъде много, много скучна."

Тръмп разкритикува и "тотално западащия" по думите му в. "Ню Йорк таймс", заявявайки, че този вестник става все по-незначителен, както и че редакцията му се е настанила в "противен офис в неприятен район", след като изданието е продало предишната си сграда.

Американският президент заяви, че ако работата на медиите е да бъдат честни и да казват истината, те заслужават лоша оценка, съобщи Асошиейтед прес. И се похвали, че, за разлика от тях, правителството му работи всекидневно в полза на американския народ.

Тръмп нарече американските медии "вашингтонското блато", предаде ТАСС. "И нищо не може да ме радва повече от това да съм тук (в Пенсилвания), на повече от 100 мили от вашингтонското блато и да прекарам вечерта с всички вас", каза той.

В отговор на критиките, Асоциацията отхвърли обвиненията: "Ние не сме фалшиви новини, не сме западащи медии и не сме врагът на народа", каза Джеф Мейсън, кореспондент на Ройтерс и председателстващ вечерята.

"Атака срещу някой от нас е атака срещу всички ни", заяви още той. "Трябва да останем бдителни. Светът гледа."
Мейсън посочи също, че вечерята е организирана "в чест на пресата, а не на президентската институция"

В речта си Тръмп коментира и международните отношения на САЩ и обтегнатите отношения със Северна Корея.

"Китай ще ни помогне, вероятно, в ситуацията със Северна Корея", посочи Тръмп и увери, че председателят на Китайската народна република Си Цзинпин "иска да се погрижи за това". "Те (Китай) са много силни, ще видим какво ще стане", каза още Тръмп.

"Мисля, че в момента не е най-подходящото време да наричаме Китай валутен манипулатор", заяви още американският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11738

5

KumaLisa

30.04 2017 в 14:54

Ето това е ТРЪМП! Велик! Той и РЕЙГЪН! Но ТРУМП ще го надмине, ще видите! Между другото, едно от значенията на думата trump е и коз в игра на карти. Какво име само! Само цакане оттук нататък до пълно капо на изродите!

10812

4

Скандинавец

30.04 2017 в 14:11

",предаде ТАСС ..."

63994

1

Red or Dead

30.04 2017 в 12:28

Този Тръмп може да е ИСТИНСКИЯТ....кой знае;)
В хамерика “медиите са блато“....ПОНЕ!

Докато в Джанкия СМИ са безбрежна пустиня и тук там се подава някаква ....дръжка за микрофон.......е , все пак има един ОАЗИС - развлекателното предаване на 'чалгаря' - “Шоуто на Слави“.....

Бостания здравей, знамето развей.....СЛАВИ ПАК е тук....молим да не се натискате, ще пускаме билети до ПРИПАДЪК.....хахахахаааа..