Световният икономически форум се премести в Сингапур, защото 'Европа не е безопасно място'

Събитието ще се проведе през май под лозунга "Големият рестарт"

OFFNews 08 декември 2020 в 09:15 1846 0

Снимка weforum.org

Годишната среща на световните политически и икономически лидери на Световния икономически форум се отлага за май следващата година. Мястото на събитието също се променя - форумът ще се проведе в Сингапур вместо в Давос, предава Ройтерс.

От началото на провеждането на Световния икономически форум през 1971 г. в Давос, швейцарският ски курорт не е бил домакин на събитието само веднъж. "Сингапур 2021" ще отбележи дебюта на Азия като домакин на форума.

Организаторите обявиха и датите - от 13 до 16 май. Според вътрешен имейл на президентa на форума Борге Бренде Европа не е безопасно място за провеждането на събитието, докато в Сингапур са се справили с пандемията, пише още Ройтерс.

През октомври организаторите обявиха, че събитието ще се проведе в Люцерн-Бюргенщокв в централна Швейцария, но „след внимателно обмисляне и на фона на настоящата ситуация по отношение на случаите на COVID-19 беше решено, че Сингапур е в най-добра позиция да бъде домакин срещата“, казаха организаторите.

Министърът на търговията на Сингапур Чан Чун Синг заяви: „Въпреки продължаващата пандемия, ние сме уверени, че Сингапур ще може да продължи да поддържа общественото здраве и безопасност, като същевременно подкрепя мисията на Световния икономически форум за постигане на положителни промени чрез сътрудничество и ангажираност“.

Целта е това да бъде „първата среща на глобалните лидери, на която да се обсъди възстановяването“, съобщават още организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews