Според Тръмп с думите си за Африка е казал това, което всички мислят

OFFNews 13 януари 2018 в 19:59 6446 2

Американският президент Доналд Тръмп смята, че с вулгарното си изказване по адрес на Африка и Хаити само е изразил това, което много хора мислят, но не смеят да изрекат на глас, твърди пред Асошиейтед прес човек, който е разговарял с него, съобщи БТА.

Преди дни стана ясно, че по време на среща със сенатори за имиграционно споразумение Тръмп е казал: "Защо позволяваме на всички тези хора от "мръсни дупки" (Тръмп казва букв. "shithole countries" - бел. ред.) да идват тук?", като има предвид Хаити, Ел Салвадор и африкански страни.

Тръмп прекарал четвъртък вечер в разговори с приятели и съветници, за да поиска мнението им за станалото, твърди източникът, който пожелал да не бъде назован.

Според него Тръмп не съжалявал за казаното и обвинил медиите, че го изопачават.

Критици на президента заклеймиха думите му, а Тръмп и съветниците му не отрекоха, че действително ги е употребил.

Лидерите на Републиканската партия се въздържаха от изявления, с изключение на председателя на Камарата на представителите Пол Райън, който нарече вулгарния език на Тръмп "много местен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

ilia iliev

13.01 2018 в 23:11

Тръмп казва ,това което иска да чуе средния американец! Тръмп все още не е 100% изразител на интересите на американците! Изказванията му са демонстративни! Но истината е друга! Той си е представител на едрия бизнес! А той е и с глобалистическия капитал свързан! Така ,че не може да бъде 100% свързан с местния американски бизнес! За който се представя при изборите и сега! Но вече следващите президенти ще са 100% свързани с американската земя!